Perşembe 11.02.2016 00:00
Son Güncelleme: Perşembe 11.02.2016 16:11

Antakya Usulü Kısır Nasıl Yapılır?

Malzemeler
  • 2 su bardağı esmer bulgur
  • 1.5 su bardağı kadar su
  • 1.5 yemek kaşığı domates ve biber salçası karışık
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı isot
  • 1 yemek kaşığı acı pul biber
  • 1 iri diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 3 dal yeşil soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 büyük çay bardağı zeytinyağı
Hazırlanışı

Bulguru bir kaba alıp üstüne 1 su bardağı ılık suyu boşaltıp karıştıralım.
15 dk bekleyip, bulgura salçayı, isotu, acı biberi, toz biberi ilave edelim.
Elimizi ıslatarak bulgur yumuşayıncaya dek yoğurmaya devam edelim. (Bu esnada yarım su bardağı kadar su yetiyor.)
Küçük doğranmış sarımsağı, kimyonu, nar ekşisini, limon suyunu ilave edip biraz daha yoğuralım.
İnce doğranmış maydanoz ve taze soğanıda katalım. Zeytinyağını yeşilliklerin üstünden gezdirip sadece karıştıralım.
Marul yapraklarıyla süsleyip servis edebiliriz.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.