Son Güncelleme: Perşembe 11.02.2016 16:11
Antakya Usulü Kısır Nasıl Yapılır?
- 2 su bardağı esmer bulgur
- 1.5 su bardağı kadar su
- 1.5 yemek kaşığı domates ve biber salçası karışık
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı isot
- 1 yemek kaşığı acı pul biber
- 1 iri diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yarım limon suyu
- 1 çay kaşığı kimyon
- 3 dal yeşil soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 büyük çay bardağı zeytinyağı
Bulguru bir kaba alıp üstüne 1 su bardağı ılık suyu boşaltıp karıştıralım.
15 dk bekleyip, bulgura salçayı, isotu, acı biberi, toz biberi ilave edelim.
Elimizi ıslatarak bulgur yumuşayıncaya dek yoğurmaya devam edelim. (Bu esnada yarım su bardağı kadar su yetiyor.)
Küçük doğranmış sarımsağı, kimyonu, nar ekşisini, limon suyunu ilave edip biraz daha yoğuralım.
İnce doğranmış maydanoz ve taze soğanıda katalım. Zeytinyağını yeşilliklerin üstünden gezdirip sadece karıştıralım.
Marul yapraklarıyla süsleyip servis edebiliriz.
EN SON HABERLER
- 1 Kuru fasulye tarifi: Etli kuru fasulye nasıl yapılır?
- 2 Bezelye yemeği nasıl yapılır? Bezelye yemeği tarifi
- 3 Türk Mutfağının Klasik Lezzetlerinden Etli Nohut Yemeği Tarifi: Nefis nohut yemeği nasıl yapılır?
- 4 Püf Noktalarıyla Nefis Etli Kuru Fasulye Tarifi ve Yapılışı: Lezzetli kuru fasulye nasıl yapılır?
- 5 Türk Mutfağının Vazgeçilmez Lezzeti Kuru Fasulye Tarifi: Evde lezzetli ve nefis kuru fasulye nasıl yapılır?
- 6 Fellah köfte nasıl yapılır? İşte nefis tadıyla fellah köfte tarifi
- 7 Lezzetli Zeytinyağlı Enginar Yemeği tarifi | Zeytinyağlı enginar yemeği nasıl yapılır?
- 8 Barbunya tarifi! Zeytinyağlı barbunya pilaki nasıl yapılır?
- 9 Mantar çorbası tarifi: Mantar çorbası nasıl yapılır?
- 10 Yaprak içi tarifi