Son Güncelleme: Perşembe 11.02.2016 16:13
Bulgur Köftesi Nasıl Yapılır?
Köftesi için Malzemeler
- 250 gr. dana kıyma
- 1 adet kuru soğan – rende
- 1 su bardağı köftelik bulgur
- 1 adet yumurta
- 7-8 dal maydanoz
- 1 avuç kuru reyhan
- Tuz
- Karabiber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1lt su
- Tuz
- Karabiber
- 3-4 dal maydanoz – ince kıyılmış
Hazırlanışı
Köfte için olan tüm malzemeleri bir kaba alıp iyice yoğurun ardından ceviz büyüklüğünde toplar yapıp ortasına parmağınızla çukur yapın.
Tüm köfteleri bu şekilde hazırladıktan sonra tereyağı ve zeytin yağını pilav tenceresine alıp ısıtın, tereyağı eriyince salçayı ekleyip kavurun.
Ardından suyu ilave edin karıştırın ve kaynamaya bırakın. Salçalı su kaynayınca köfteleri ekleyin ve hafif suyunu çelip kıvam alıncaya kadar kısık ateşte 25-30 dakika pişirin.
Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip servis edin.
EN SON HABERLER
- 1 Kuru fasulye tarifi: Etli kuru fasulye nasıl yapılır?
- 2 Bezelye yemeği nasıl yapılır? Bezelye yemeği tarifi
- 3 Türk Mutfağının Klasik Lezzetlerinden Etli Nohut Yemeği Tarifi: Nefis nohut yemeği nasıl yapılır?
- 4 Püf Noktalarıyla Nefis Etli Kuru Fasulye Tarifi ve Yapılışı: Lezzetli kuru fasulye nasıl yapılır?
- 5 Türk Mutfağının Vazgeçilmez Lezzeti Kuru Fasulye Tarifi: Evde lezzetli ve nefis kuru fasulye nasıl yapılır?
- 6 Fellah köfte nasıl yapılır? İşte nefis tadıyla fellah köfte tarifi
- 7 Lezzetli Zeytinyağlı Enginar Yemeği tarifi | Zeytinyağlı enginar yemeği nasıl yapılır?
- 8 Barbunya tarifi! Zeytinyağlı barbunya pilaki nasıl yapılır?
- 9 Mantar çorbası tarifi: Mantar çorbası nasıl yapılır?
- 10 Yaprak içi tarifi