Son Güncelleme: Perşembe 11.02.2016 16:13
Sebzeli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?
- 1 Adet Kuru Soğan
- 5 Adet Yeşil Biber
- 2 Adet Domates
- 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 2 Su Bardağı Pilavlık Bulgur
- 1 Litre Su
- Tuz
- Pul Biber
Hazırlanışı
Biber ve soğanları yemeklik olacak şekilde doğrayın. Geniş bir tencerenin içine sıvıyağ koyun, doğranan malzemeleri ilave edin 5 dakika kadar kavurun ve üzerine küp şeklinde domatesleri ilave edin. Domatesler suyunu çekene pişirin. Bulgur, tereyağı ve pul biberi ilave edin. 5 dakika kadar kavurun. Suyunu ve tuzunu ilave edip kısık ateşte pişirin. Ara sıra suyunu kontrol edin. Suyunu çektikten sonra ocağı kapatın ve 15 dakika dinlenmeye bırakın. Eğer bulgur pilavını sulu yemeyi seviyorsanız, su miktarını artırabilirsiniz.
EN SON HABERLER
- 1 Kuru fasulye tarifi: Etli kuru fasulye nasıl yapılır?
- 2 Bezelye yemeği nasıl yapılır? Bezelye yemeği tarifi
- 3 Türk Mutfağının Klasik Lezzetlerinden Etli Nohut Yemeği Tarifi: Nefis nohut yemeği nasıl yapılır?
- 4 Püf Noktalarıyla Nefis Etli Kuru Fasulye Tarifi ve Yapılışı: Lezzetli kuru fasulye nasıl yapılır?
- 5 Türk Mutfağının Vazgeçilmez Lezzeti Kuru Fasulye Tarifi: Evde lezzetli ve nefis kuru fasulye nasıl yapılır?
- 6 Fellah köfte nasıl yapılır? İşte nefis tadıyla fellah köfte tarifi
- 7 Lezzetli Zeytinyağlı Enginar Yemeği tarifi | Zeytinyağlı enginar yemeği nasıl yapılır?
- 8 Barbunya tarifi! Zeytinyağlı barbunya pilaki nasıl yapılır?
- 9 Mantar çorbası tarifi: Mantar çorbası nasıl yapılır?
- 10 Yaprak içi tarifi