Mercimekli nohut yahnisi nasıl yapılır? - Mercimek nohut yahnisi tarifi
Mercimek ve nohutun yahnide buluştuğu enfes tarif...
Malzemeler:
4 adet domates
2 su bardağı nohut
1 su bardağı yeşil mercimek
1 adet dilimlenmiş havuç
2 adet küp doğranmış patates
2 adet orta boy soğan
2 adet sivribiber
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
4 diş sarmısak
1 su bardağı etsuyu
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı salça
Sıcak su
Tuz
Karabiber
Mercimek Nohut Yahnisi Yapılışı:
Bir gece önceden ıslattığınız nohutu orta dirilikte kalacak şekilde haşlayın. Mercimeği 2-3 dakika haşlayın. Sonra suyunu süzdüğünüz yeşil mercimek ve nohutları başka bir tencereye aktarın. Üzerine iri doğranmış domatesleri, dilimlenmiş havucu, küp doğranmış patatesi, iri doğranmış soğanı, iri kıyılmış sivribiberi ve ortadan ikiye kesilmiş sarmısakları ekleyin. Başka bir kapta etsuyunu, toz kırmızıbiberi, sıvıyağı ve salçayı karıştırın. Tencerede bulunan malzemenlerin üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Orta ısılı ateşte malzemeler yumuşayana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
EN SON HABERLER
- 1 Kuru fasulye tarifi: Etli kuru fasulye nasıl yapılır?
- 2 Bezelye yemeği nasıl yapılır? Bezelye yemeği tarifi
- 3 Türk Mutfağının Klasik Lezzetlerinden Etli Nohut Yemeği Tarifi: Nefis nohut yemeği nasıl yapılır?
- 4 Püf Noktalarıyla Nefis Etli Kuru Fasulye Tarifi ve Yapılışı: Lezzetli kuru fasulye nasıl yapılır?
- 5 Türk Mutfağının Vazgeçilmez Lezzeti Kuru Fasulye Tarifi: Evde lezzetli ve nefis kuru fasulye nasıl yapılır?
- 6 Fellah köfte nasıl yapılır? İşte nefis tadıyla fellah köfte tarifi
- 7 Lezzetli Zeytinyağlı Enginar Yemeği tarifi | Zeytinyağlı enginar yemeği nasıl yapılır?
- 8 Barbunya tarifi! Zeytinyağlı barbunya pilaki nasıl yapılır?
- 9 Mantar çorbası tarifi: Mantar çorbası nasıl yapılır?
- 10 Yaprak içi tarifi