Giriş Tarihi: 21.12.2016 15:21 Son Güncelleme: 21.12.2016 15:46

Mercimekli nohut yahnisi nasıl yapılır? - Mercimek nohut yahnisi tarifi

Mercimek ve nohutun yahnide buluştuğu enfes tarif...

Malzemeler:

4 adet domates
2 su bardağı nohut
1 su bardağı yeşil mercimek
1 adet dilimlenmiş havuç
2 adet küp doğranmış patates
2 adet orta boy soğan
2 adet sivribiber
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
4 diş sarmısak
1 su bardağı etsuyu
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı salça
Sıcak su
Tuz
Karabiber

Mercimek Nohut Yahnisi Yapılışı:

Bir gece önceden ıslattığınız nohutu orta dirilikte kalacak şekilde haşlayın. Mercimeği 2-3 dakika haşlayın. Sonra suyunu süzdüğünüz yeşil mercimek ve nohutları başka bir tencereye aktarın. Üzerine iri doğranmış domatesleri, dilimlenmiş havucu, küp doğranmış patatesi, iri doğranmış soğanı, iri kıyılmış sivribiberi ve ortadan ikiye kesilmiş sarmısakları ekleyin. Başka bir kapta etsuyunu, toz kırmızıbiberi, sıvıyağı ve salçayı karıştırın. Tencerede bulunan malzemenlerin üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Orta ısılı ateşte malzemeler yumuşayana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.