Zeytinyağlı yeşil mercimek nasıl yapılır? - zeytinyağlı yeşil mercimek tarifi
Zeytinyağlı lezzetlerde sizi şaşırtacak tarif; zeytinyağlı yeşil mercimek
Malzemeler:
2 su bardağı yeşil mercimek
4 su bardağı su
1 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet patates, 3 adet domates
Yarım demet maydanoz
3 adet sivri biber, tuz, karabiber
Zeytinyağlı Yeşil Mercimek Yapılışı:
Yıkanmış mercimeği bol su ile bir gece öncesinden ıslatın. Suyunu süzün ve 4 su bardağı su ile orta ateşte 15 dakika pişirin.
Ayrı bir kapta yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağı ile birlikte hafif kavurun. Soyulmuş ve küp doğranmış patates ile domatesi ilave edin. 1-2 dakika çevirdikten sonra, mercimeğin içine katın. Mercimek yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.
Ocağın altını kapattıktan sonra, tuz ile karabiber ilave edip, karıştırın. Üzerine ince kıyılmış maydanoz ve sivri biber ekleyin. 10 dakika dinlendirdikten sonra servis tabağına boşaltın. Soğuduktan sonra servis yapın.
EN SON HABERLER
- 1 Kuru fasulye tarifi: Etli kuru fasulye nasıl yapılır?
- 2 Bezelye yemeği nasıl yapılır? Bezelye yemeği tarifi
- 3 Türk Mutfağının Klasik Lezzetlerinden Etli Nohut Yemeği Tarifi: Nefis nohut yemeği nasıl yapılır?
- 4 Püf Noktalarıyla Nefis Etli Kuru Fasulye Tarifi ve Yapılışı: Lezzetli kuru fasulye nasıl yapılır?
- 5 Türk Mutfağının Vazgeçilmez Lezzeti Kuru Fasulye Tarifi: Evde lezzetli ve nefis kuru fasulye nasıl yapılır?
- 6 Fellah köfte nasıl yapılır? İşte nefis tadıyla fellah köfte tarifi
- 7 Lezzetli Zeytinyağlı Enginar Yemeği tarifi | Zeytinyağlı enginar yemeği nasıl yapılır?
- 8 Barbunya tarifi! Zeytinyağlı barbunya pilaki nasıl yapılır?
- 9 Mantar çorbası tarifi: Mantar çorbası nasıl yapılır?
- 10 Yaprak içi tarifi