Humus tarifi - Humus nasıl yapılır?
Yöresel lezzetlerin başında gelen humus yemeklerinizin yanında sofranızı zenginleştirecek. İşte kolay ve leziz humus tarifi...
Humus için malzemeler:
2 su bardağı nohut
1 kahve fincanı tahin
Yarım kahve fincanı zeytinyağı
4 diş sarmısak
Yarım kahve fincanı limon suyu
1'er çay kaşığı kimyon ve tuz
Dilerseniz tereyağı, dolmalık fıstık ve pulbiber
Humus tarifi:
Humus için nohutları bir gün önceden ıslatın.
Daha sonra harlı ateşte pişirin. Pişirdikten sonra kabuklarını soyun ve blendırda püre haline getirin.
Sarmısağı dövüp, tahin, zeytinyağı ve tuzu da nohut püresine ilave edip, karıştırın.
Servis tabağına alın. Arzuya göre tereyağında pulbiber ve dolmalık fıstığı kavurun.
Sosu humusun üzerine gezdirip, servis yapın.
EN SON HABERLER
- 1 Kuru fasulye tarifi: Etli kuru fasulye nasıl yapılır?
- 2 Bezelye yemeği nasıl yapılır? Bezelye yemeği tarifi
- 3 Türk Mutfağının Klasik Lezzetlerinden Etli Nohut Yemeği Tarifi: Nefis nohut yemeği nasıl yapılır?
- 4 Püf Noktalarıyla Nefis Etli Kuru Fasulye Tarifi ve Yapılışı: Lezzetli kuru fasulye nasıl yapılır?
- 5 Türk Mutfağının Vazgeçilmez Lezzeti Kuru Fasulye Tarifi: Evde lezzetli ve nefis kuru fasulye nasıl yapılır?
- 6 Fellah köfte nasıl yapılır? İşte nefis tadıyla fellah köfte tarifi
- 7 Lezzetli Zeytinyağlı Enginar Yemeği tarifi | Zeytinyağlı enginar yemeği nasıl yapılır?
- 8 Barbunya tarifi! Zeytinyağlı barbunya pilaki nasıl yapılır?
- 9 Mantar çorbası tarifi: Mantar çorbası nasıl yapılır?
- 10 Yaprak içi tarifi