Zeytinyağlı çalı fasulye tarifi - Zeytinyağlı çalı fasulye nasıl yapılır?

Sonbaharın vazgeçilmez fasulyesini bir de böyle deneyin..
3 adet soğan
2 adet domates
1 kg çalı fasulyesi
1 su bardağı zeytinyağı
5 su bardağı su
3 tatlı kaşığı tozşeker, tuz
Zeytinyağlı çalı fasulyesi yapılışı:
Tencereye küçük doğranmış soğanları, kabukları soyulup küçük doğranmış domatesleri ve yarım çorba kaşığı tuz ekleyin. Elinizle sıkarak iyice ezilmelerini sağlayın. Daha sonra, kılçıklarını bıçakla sıyırdığınız ve ortadan ikiye böldüğünüz fasulyeleri koyun. İyice karıştırıp, zeytinyağı ilave edin. Tozşekeri ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın. Arada bir karıştırarak, fasulyeler hafifçe renk değiştirene kadar kuvvetli ateşte pişirin. Rengi değişen fasulyelere, sıcak su ekleyin. Fasulyeler suyunu iyice çekip yumuşak bir hal alana dek pişirin.
Daha sonra tencereyi ateşten alın. İyice soğuyan fasulyeleri servis tabağına alıp, soğuyunca servis yapın.
Afiyet olsun.
EN SON HABERLER
- 1 Kuru fasulye tarifi: Etli kuru fasulye nasıl yapılır?
- 2 Bezelye yemeği nasıl yapılır? Bezelye yemeği tarifi
- 3 Türk Mutfağının Klasik Lezzetlerinden Etli Nohut Yemeği Tarifi: Nefis nohut yemeği nasıl yapılır?
- 4 Püf Noktalarıyla Nefis Etli Kuru Fasulye Tarifi ve Yapılışı: Lezzetli kuru fasulye nasıl yapılır?
- 5 Türk Mutfağının Vazgeçilmez Lezzeti Kuru Fasulye Tarifi: Evde lezzetli ve nefis kuru fasulye nasıl yapılır?
- 6 Fellah köfte nasıl yapılır? İşte nefis tadıyla fellah köfte tarifi
- 7 Lezzetli Zeytinyağlı Enginar Yemeği tarifi | Zeytinyağlı enginar yemeği nasıl yapılır?
- 8 Barbunya tarifi! Zeytinyağlı barbunya pilaki nasıl yapılır?
- 9 Mantar çorbası tarifi: Mantar çorbası nasıl yapılır?
- 10 Yaprak içi tarifi