Son Güncelleme: Cuma 04.01.2019 09:43
Taze fasulye diblesi tarifi
Giresun mutfağının eşsiz lezzeti: Taze fasulye diblesi! Yapımı oldukça basit olan bu lezzeti çok seveceksiniz. Peki taze fasulye diblesi nasıl yapılır? Taze fasulye diblesi yapılırken hangi malzemeler kullanılır? İşte taze fasulye diblesi tarifi...
TAZE FASULYE DİBLESİ MALZEMESİ:
-1 kg taze fasulye, 3 adet soğan
-2-3 diş dövülmüş sarımsak
-1 çorba kaşığı tereyağı
-2 adet domates, 1 çay bardağı pirinç
-1 çay bardağı su, tuz, pul biber
TAZE FASULYE DİBLESİ YAPILIŞI:
Fasulyeyi yıkadıktan sonra süzün ve ayıklayıp irice kıyın. Kıyılmış soğan ve sarımsağı tereyağında kavurun. Kabukları soyulup küp doğranmış domatesi ekleyip, 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Fasulye, pirinç, su, tuz ve pul biber ekleyip tüm malzemeyi önce harlı sonra kısık ateşte fasulye yumuşayana kadar pişirin.
EN SON HABERLER
- 1 Kuru fasulye tarifi: Etli kuru fasulye nasıl yapılır?
- 2 Bezelye yemeği nasıl yapılır? Bezelye yemeği tarifi
- 3 Türk Mutfağının Klasik Lezzetlerinden Etli Nohut Yemeği Tarifi: Nefis nohut yemeği nasıl yapılır?
- 4 Püf Noktalarıyla Nefis Etli Kuru Fasulye Tarifi ve Yapılışı: Lezzetli kuru fasulye nasıl yapılır?
- 5 Türk Mutfağının Vazgeçilmez Lezzeti Kuru Fasulye Tarifi: Evde lezzetli ve nefis kuru fasulye nasıl yapılır?
- 6 Fellah köfte nasıl yapılır? İşte nefis tadıyla fellah köfte tarifi
- 7 Lezzetli Zeytinyağlı Enginar Yemeği tarifi | Zeytinyağlı enginar yemeği nasıl yapılır?
- 8 Barbunya tarifi! Zeytinyağlı barbunya pilaki nasıl yapılır?
- 9 Mantar çorbası tarifi: Mantar çorbası nasıl yapılır?
- 10 Yaprak içi tarifi