Lezzetli Zeytinyağlı Enginar Yemeği tarifi | Zeytinyağlı enginar yemeği nasıl yapılır?
Faydaları saymakla bitmeyecek enginarın yemeği de oldukça lezzetlidir. Zeytinyağlı şeklinde yapımı tercih edilen Zeytinyağlı Enginar Yemeği tarifi vatandaşlar tarafından da oldukça aratılıyor. Özellikle İzmir yöresinde kendine has bir tarzı bulunan zeytinyağlı enginar yemeği yapılırken mümkün oldukça yapraklarını da kullanmaya çalışırlar. Bu yazımızda sizlere Zeytinyağlı Enginar Yemeği tarifi ve Zeytinyağlı Enginar Yemeği nasıl yapılır? Sorusunun yanıtını hazırladık…
Sağlık deposu olarak bilinen enginarın faydaları saymakla bitmiyor. Vitamin ve mineral bakımından oldukça fazla içeriğe sahip olan enginarın yemeği ise oldukça lezzetli ve sağlıklı bir üründür. Bu sağlıklı ve lezzetli yemeği tüketmek isteyen vatandaşlar 'Zeytinyağlı Enginar Yemeği nasıl yapılır?' sorusunun yanıtını araştırıyor. Sabah.com.tr olarak Zeytinyağlı Enginar Yemeği tarifi sizler için hazırladık…
ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR YEMEĞİ TARİFİ!
Malzemeler:
- 4 adet enginar
- 1 adet kuru soğan ya da 4-5 dal taze soğan
- 1 demet dereotu
- 2 adet limon
- 1 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1-1,5 bardak sıcak su
- Tuz
Zeytinyağlı Enginar Yemeği nasıl yapılır?
Enginarın sap kısımları dipten kesilir. Dış yüzeydeki kötü yapraklar, sarı renkli yapraklar gözükünceye kadar ayıklanır. Sivri yaprak uçları en alttaki yaprağın hizasında kesilir. Ortadan ikiye kesilip, orta kısımdaki tüyleri bir kaşık yardımıyla temizlenir.
Yarım enginar da istenirse tekrar ikiye bölünebilir. Ayıklanan enginarlar kararmaması için limonla ovulup, bekletilmeden limon sıkılmış ve bir kaşık un atılmış su dolu bir kaba konulur. Diğer enginarlar da aynı şekilde temizleyip suyun içine konulur. Soğan yemeklik doğranıp, zeytinyağı ile birlikte tencerede kavrulur. Soğanlar pembeleşmeye başlayınca enginarlar sudan çıkartılıp tenceye alınır, soğanla birlikte karıştırılarak sarartılır.
Enginarlar sararınca üzerlerine çıkmayacak şekilde sıcak su, yarım limon suyu ve tuz eklenip, tencerenin kapağı kapatılıp, kaynamaya bırakılır. Önce hızlı sonra yavaş ateşte yarım saat kadar pişirilir. Enginarın yapraklarından birini çektiğinizde elinizde kalıyorsa yemeğiniz pişmiş demektir. Üzerine ince kıyılmış dereotu serpilerek ocağın altı kapatılır.
EN SON HABERLER
- 1 Kuru fasulye tarifi: Etli kuru fasulye nasıl yapılır?
- 2 Bezelye yemeği nasıl yapılır? Bezelye yemeği tarifi
- 3 Türk Mutfağının Klasik Lezzetlerinden Etli Nohut Yemeği Tarifi: Nefis nohut yemeği nasıl yapılır?
- 4 Püf Noktalarıyla Nefis Etli Kuru Fasulye Tarifi ve Yapılışı: Lezzetli kuru fasulye nasıl yapılır?
- 5 Türk Mutfağının Vazgeçilmez Lezzeti Kuru Fasulye Tarifi: Evde lezzetli ve nefis kuru fasulye nasıl yapılır?
- 6 Fellah köfte nasıl yapılır? İşte nefis tadıyla fellah köfte tarifi
- 7 Barbunya tarifi! Zeytinyağlı barbunya pilaki nasıl yapılır?
- 8 Mantar çorbası tarifi: Mantar çorbası nasıl yapılır?
- 9 Yaprak içi tarifi
- 10 Taze fasulye diblesi tarifi