Son Güncelleme: Perşembe 11.02.2016 16:32
Karnabahar Çorbası Nasıl Yapılır?
- 6 bardak tavuk suyu ya da su
- 1 orta boy karnıbahar
- 2 havuç
- ½ bardak kıyılmış soğan
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak (Dilerseniz)
- Dilerseniz bir çimdik muskat, tarçın ve karabiber tuz
Hazırlanışı
Havuçları doğrayın. Karnıbaharın da yeşil yapraklarını koparıp, saplarını ayırın.
Büyük bir tencerede sarımsak ve soğanı yağ ile soteleyin.
Baharatları da ekleyip tavuk suyunu boşaltın.
Karnıbaharı ve havuçları ekleyip hafifçe kaynatın.
Yaklaşık 30 dakika içinde karnıbahar ve havuçlar yumuşak bir hale gelecek.
Karnıbahar ve havuç yumuşayana kadar karıştırarak kaynatın. Yumuşayınca altını kapatın. Bir on dakika kadar bekletin.
Blendırdan geçirin.
EN SON HABERLER
- 1 Bebek Maması tarifi
- 2 Yayla Çorbası tarifi - Yayla çorbası nasıl yapılır?
- 3 Pirinç unundan bebek muhallebisi yapımı
- 4 Çikolatalı granola tarifi - Çikolatalı granola nasıl yapılır?
- 5 İrmikli kayısı tarifi - İrmikli kayısı nasıl yapılır?
- 6 Yulaflı incir maması tarifi - Yulaflı incir maması nasıl yapılır?
- 7 Şeftali, incir ve muz püresi tarifi -Şeftali, incir ve muz püresi nasıl yapılır
- 8 Meyve püresi (kavanoz mama) tarifi-Meyve püresi (kavanoz mama) nasıl yapılır?
- 9 Sebze çorbası tarifi - Sebze çorbası nasıl yapılır?
- 10 Portakallı muhallebi tarifi - Portakallı muhallebi nasıl yapılır?