Meyve Püresi Nasıl Yapılır?

- 1 orta boy elma
- 2-3 yemek kaşığı su
- 1 çay kaşığı tarçın
Hazırlanışı
- Oldukça kolay ve lezzeetli olan elma püresini hazırlamak için;
- Elmayı soyup çekirdeğini çıkarın. İri iri doğrayın.
- Buharda ya da 2-3 yemek kaşığı suda yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Sonra da suyuyla birlikte bir güzel ezin.
- İsteğe göre biraz tarçın da ekleyebilirsiniz.
Meyve ve sebzeleri bol su ile haşlamak vitamin kaybına ve bebeğiniz için hazırladığınız mamanın çok sulanmasına neden olur. Buharda ya da az su ile haşlamak en doğru çözümdür.
EN SON HABERLER
- 1 Bebek Maması tarifi
- 2 Yayla Çorbası tarifi - Yayla çorbası nasıl yapılır?
- 3 Pirinç unundan bebek muhallebisi yapımı
- 4 Çikolatalı granola tarifi - Çikolatalı granola nasıl yapılır?
- 5 İrmikli kayısı tarifi - İrmikli kayısı nasıl yapılır?
- 6 Yulaflı incir maması tarifi - Yulaflı incir maması nasıl yapılır?
- 7 Şeftali, incir ve muz püresi tarifi -Şeftali, incir ve muz püresi nasıl yapılır
- 8 Meyve püresi (kavanoz mama) tarifi-Meyve püresi (kavanoz mama) nasıl yapılır?
- 9 Sebze çorbası tarifi - Sebze çorbası nasıl yapılır?
- 10 Portakallı muhallebi tarifi - Portakallı muhallebi nasıl yapılır?