Son Güncelleme: Perşembe 11.02.2016 17:16
Meyveli İrmik Maması Nasıl Yapılır?
- 1 tatlı kaşığı organik tereyağ
- 1 tepeleme yemek kaşığı irmik
- yarım yemek kaşığı tam pirinç unu
- yarım yemek kaşığı tam buğday
- unu üç yemek kaşığı dut pekmezi
- yarım ortaboy elma rendesi
- yarım ortaboy portakalın suyu
- 1 su bardağı su ya da süt
Hazırlanışı
Yağı eritin, irmiği, buğday unu ve pirinç ununu iki dakika kavurun
Su veya sütü dökün, kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin
Ateşten aldığınız muhallebiye elma rendesi ile portakal suyunu ilave edip karıştırın
Pekmezi ılındıktan sonra ilave edin.
EN SON HABERLER
- 1 Bebek Maması tarifi
- 2 Yayla Çorbası tarifi - Yayla çorbası nasıl yapılır?
- 3 Pirinç unundan bebek muhallebisi yapımı
- 4 Çikolatalı granola tarifi - Çikolatalı granola nasıl yapılır?
- 5 İrmikli kayısı tarifi - İrmikli kayısı nasıl yapılır?
- 6 Yulaflı incir maması tarifi - Yulaflı incir maması nasıl yapılır?
- 7 Şeftali, incir ve muz püresi tarifi -Şeftali, incir ve muz püresi nasıl yapılır
- 8 Meyve püresi (kavanoz mama) tarifi-Meyve püresi (kavanoz mama) nasıl yapılır?
- 9 Sebze çorbası tarifi - Sebze çorbası nasıl yapılır?
- 10 Portakallı muhallebi tarifi - Portakallı muhallebi nasıl yapılır?