Son Güncelleme: Cuma 12.02.2016 09:48
Bebek Muhallebisi Nasıl Yapılır?
- Bir su bardağı su
- İki tepeleme tatlı kaşığı tam buğday unu/birbuçuk tatlı kaşığı irmik/yulaf unu
- Anne sütü/formul mama
- Bir yemek kaşığı teryağı
- Üzüm pekmezi
Hazırlanışı
Bir su bardağı suda pirinç unu/yulaf unu/ irmiği iyice karıştırın. Topak topak olmaması için kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Oldukça koyu bir mama kıvamında olacaktır. Birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan indirin tereyağını ekleyin. Ilıdıktan sonra bebeğinizin yediği kıvama gelene kadar anne sütü/ formül mama ekleyin. Pekmezle tatlandırın.
EN SON HABERLER
- 1 Bebek Maması tarifi
- 2 Yayla Çorbası tarifi - Yayla çorbası nasıl yapılır?
- 3 Pirinç unundan bebek muhallebisi yapımı
- 4 Çikolatalı granola tarifi - Çikolatalı granola nasıl yapılır?
- 5 İrmikli kayısı tarifi - İrmikli kayısı nasıl yapılır?
- 6 Yulaflı incir maması tarifi - Yulaflı incir maması nasıl yapılır?
- 7 Şeftali, incir ve muz püresi tarifi -Şeftali, incir ve muz püresi nasıl yapılır
- 8 Meyve püresi (kavanoz mama) tarifi-Meyve püresi (kavanoz mama) nasıl yapılır?
- 9 Sebze çorbası tarifi - Sebze çorbası nasıl yapılır?
- 10 Portakallı muhallebi tarifi - Portakallı muhallebi nasıl yapılır?