Son Güncelleme: Cuma 12.02.2016 09:11
Besleyici Muhallebi Nasıl Yapılır?
- 1 yemek kaşığı organik yulaf ezmesi
- 1 tatlı kaşığı organik irmik
- 1 ceviz içi(isteğe bağlı bebeğinizin alerjisi yoksa)
- 3 yemek kaşığı istenilen meyve püresi
- 6 yemek kaşığı su(bebeği 8 aydan büyük olanlar yarısını keçi sütü kullanabilir)
Hazırlanışı
Yulaf ezmesi ve irmik bir cezvede suyla kaynayıp kıvam alana ve yulaflar yumuşayana kadar topaklanmaması için karıştırılarak pişirilir(8 aydan büyük bebekler için 3 kaşık su 3 kaşık keçi sütü kullanılabilir). Daha sonra ocak kapatılarak meyve püresi ve ceviz eklenir. Dilerseniz blendır dan geçirebilirsiniz. Afiyetle bebeklere yedirilir.
Not: meyve püreniz yoksa tatlandırmak için 1-2 tatlı kaşığı pekmez kullanabilirsiniz.
EN SON HABERLER
- 1 Bebek Maması tarifi
- 2 Yayla Çorbası tarifi - Yayla çorbası nasıl yapılır?
- 3 Pirinç unundan bebek muhallebisi yapımı
- 4 Çikolatalı granola tarifi - Çikolatalı granola nasıl yapılır?
- 5 İrmikli kayısı tarifi - İrmikli kayısı nasıl yapılır?
- 6 Yulaflı incir maması tarifi - Yulaflı incir maması nasıl yapılır?
- 7 Şeftali, incir ve muz püresi tarifi -Şeftali, incir ve muz püresi nasıl yapılır
- 8 Meyve püresi (kavanoz mama) tarifi-Meyve püresi (kavanoz mama) nasıl yapılır?
- 9 Sebze çorbası tarifi - Sebze çorbası nasıl yapılır?
- 10 Portakallı muhallebi tarifi - Portakallı muhallebi nasıl yapılır?