Havuçlu pilav tarifi - Havuçlu pilav nasıl yapılır?
Besin değeri yüksek, renkli olduğu kadar lezzetli de olan bu pilavı bebeğiniz çok sevecek..
HAVUÇLU PİLAV MALZEMELERİ:
-1 su bardağı pirinç
-1 adet orta boy havuç
-2 yemek kaşığı tereyağı
HAVUÇLU PİLAV YAPILIŞI:
Pirinçleri sirkeli yıkayın. Havuçları bol su ile yıkayın, kabuklarını soyarak rendeleyin.
Tereyağını eritip havuçları soteleyin. Pirinçleri havuçların üzerine ekleyin ve 1-2 dakika daha soteleyin.
1.5 su bardağı kaynamış suyu tencereye koyun ve tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar (yaklaşık 15 dakika) pişirin. Ocağı kapatınca pilavı 15-20 dakika dinlendirin.
(10. ay )
EN SON HABERLER
- 1 Bebek Maması tarifi
- 2 Yayla Çorbası tarifi - Yayla çorbası nasıl yapılır?
- 3 Pirinç unundan bebek muhallebisi yapımı
- 4 Çikolatalı granola tarifi - Çikolatalı granola nasıl yapılır?
- 5 İrmikli kayısı tarifi - İrmikli kayısı nasıl yapılır?
- 6 Yulaflı incir maması tarifi - Yulaflı incir maması nasıl yapılır?
- 7 Şeftali, incir ve muz püresi tarifi -Şeftali, incir ve muz püresi nasıl yapılır
- 8 Meyve püresi (kavanoz mama) tarifi-Meyve püresi (kavanoz mama) nasıl yapılır?
- 9 Sebze çorbası tarifi - Sebze çorbası nasıl yapılır?
- 10 Portakallı muhallebi tarifi - Portakallı muhallebi nasıl yapılır?