Çarşamba 28.12.2016 00:00

İrmikli kayısı tarifi - İrmikli kayısı nasıl yapılır?

En kolay ve besleyici tariflerden biri de irmik ve kayısı püresi..

İRMİKLİ KAYISI PÜRESİ MALZEMELERİ:

-6-8 adet kayısı

-2 tepeleme yemek kaşığı irmik

-1 tatlı kaşığı pekmez (isteğe bağlı)

İRMİKLİ KAYISI PÜRESİ YAPILIŞI:

Kayısıları sirkeli suda bekletip bol su ile yıkadıktan sonra çekirdeklerini çıkarın ve ikiye bölerek tencereye alın. 2 su bardağı su ile kayısıları 10 dakika pişirin. Kayısıların kabuklarını bir çatal yardımıyla soyun.

Çatalla ezdiğiniz kayısıları püre haline getirin. İrmiği ekleyip tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 5 dakika daha pişirin.

Püre ılıdıktan sonra dilerseniz pekmez ile tatlandırarak bebeğinize sunabilirsiniz.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.