İrmikli kayısı tarifi - İrmikli kayısı nasıl yapılır?
En kolay ve besleyici tariflerden biri de irmik ve kayısı püresi..
İRMİKLİ KAYISI PÜRESİ MALZEMELERİ:
-6-8 adet kayısı
-2 tepeleme yemek kaşığı irmik
-1 tatlı kaşığı pekmez (isteğe bağlı)
İRMİKLİ KAYISI PÜRESİ YAPILIŞI:
Kayısıları sirkeli suda bekletip bol su ile yıkadıktan sonra çekirdeklerini çıkarın ve ikiye bölerek tencereye alın. 2 su bardağı su ile kayısıları 10 dakika pişirin. Kayısıların kabuklarını bir çatal yardımıyla soyun.
Çatalla ezdiğiniz kayısıları püre haline getirin. İrmiği ekleyip tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 5 dakika daha pişirin.
Püre ılıdıktan sonra dilerseniz pekmez ile tatlandırarak bebeğinize sunabilirsiniz.
EN SON HABERLER
- 1 Bebek Maması tarifi
- 2 Yayla Çorbası tarifi - Yayla çorbası nasıl yapılır?
- 3 Pirinç unundan bebek muhallebisi yapımı
- 4 Çikolatalı granola tarifi - Çikolatalı granola nasıl yapılır?
- 5 Yulaflı incir maması tarifi - Yulaflı incir maması nasıl yapılır?
- 6 Şeftali, incir ve muz püresi tarifi -Şeftali, incir ve muz püresi nasıl yapılır
- 7 Meyve püresi (kavanoz mama) tarifi-Meyve püresi (kavanoz mama) nasıl yapılır?
- 8 Sebze çorbası tarifi - Sebze çorbası nasıl yapılır?
- 9 Portakallı muhallebi tarifi - Portakallı muhallebi nasıl yapılır?
- 10 Süzme mercimek çorbası tarifi - Süzme mercimek çorbası nasıl yapılır?