Yulaflı incir maması tarifi - Yulaflı incir maması nasıl yapılır?
Besleyici öğünler hazırlamak için ideal..
YULAFLI İNCİR MAMASI MALZEMELERİ:
-1 kahve fincanı yulaf ezmesi
-1 adet taze incir
-3 adet cevizin içi (çok ince çekilmiş)
YULAFLI İNCİR MAMASI YAPILIŞI:
Yulafı 3-4 saat önceden kaynamış suda ıslatın. Bir fincan yulaf için 6 fincan su yeterli. Süzdüğünüz yulafı aynı miktarda kaynar suya koyarak yaklaşık 10 dakika pişirin. Pişirme süresinin sonunda kontrol ederek yulafların iyice yumuşadığına emin olun. Yulafları süzerek ve pişirme suyunu pürenin kıvamını ayarlamak üzere saklayalım.
Blender ya da mutfak robotundan geçirdiğiniz yulafı süzün ve bir kâseye alarak pişirme suyu ile kıvamını ayarlayın. İsteğe göre ezilmiş ceviz içi ekleyebilirsiniz.
Püreyi cam kavanozlara koyarak en fazla iki gün süre ile buzdolabında saklayabilirsiniz.
(6 ay)
EN SON HABERLER
- 1 Bebek Maması tarifi
- 2 Yayla Çorbası tarifi - Yayla çorbası nasıl yapılır?
- 3 Pirinç unundan bebek muhallebisi yapımı
- 4 Çikolatalı granola tarifi - Çikolatalı granola nasıl yapılır?
- 5 İrmikli kayısı tarifi - İrmikli kayısı nasıl yapılır?
- 6 Şeftali, incir ve muz püresi tarifi -Şeftali, incir ve muz püresi nasıl yapılır
- 7 Meyve püresi (kavanoz mama) tarifi-Meyve püresi (kavanoz mama) nasıl yapılır?
- 8 Sebze çorbası tarifi - Sebze çorbası nasıl yapılır?
- 9 Portakallı muhallebi tarifi - Portakallı muhallebi nasıl yapılır?
- 10 Süzme mercimek çorbası tarifi - Süzme mercimek çorbası nasıl yapılır?