Son Güncelleme: Cuma 12.02.2016 10:27
Ayıcık Kurabiye Nasıl Yapılır?
- Bir paket margarin ( oda sıcaklığında yumuşatılmış )
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- yarım paket kabartma tozu
- 2 çorba kaşığı kakao
- aldığı kadar un (yaklaşık olarak 3 su bardağı)
Hazırlanışı
Kakao hariç tüm malzemeleri yoğurup hamuru hazırlayalım. Hamurun 3'te birini ayıralım fazla olan hamura kakaoyu ekleyip tekrardan yoğuralım. Kakaolu hamuru merdane yardımıyla açalım.Su bardağı yardımıyla keselim beyaz hamuru da açıp soda kapağı yardımıyla keselim. Sıra geldi en zevkli ana :) beyaz hamurdan iki tane alıp kakaolu hamurun altına yerleştirip hafifçe bastıralım kulaklar tamamdır. Ağzı için; beyaz hamuru kakaolu hamurun üstüne koyup hafifçe bastıralım. Sıra geldi göz kısmına beyaz hamurdan minicik toplar yapıp göz kısmını oluşturalım.Kakaolu hamurdan da minicik top yapıp gözleri belirleyelim. Burnu içinde beyaz hamurdan top yapıp burnunu belirleyelim kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirelim önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında 15 dk pişirelim afiyet olsun
EN SON HABERLER
- 1 Kuru Meyveli Cupcake tarifi - Kuru Meyveli Cupcake nasıl yapılır?
- 2 Altın Renkli Muffinler tarifi - Altın Renkli Muffinler nasıl yapılır?
- 3 Sosisli Poğaça tarifi - Sosisli Poğaça nasıl yapılır?
- 4 Tombul Köfte tarifi - Tombul Köfte nasıl yapılır?
- 5 Kaşık Kumpiri tarifi - Kaşık Kumpiri nasıl yapılır?
- 6 Keçiboynuzlu Pekmezli Dondurma tarifi - Keçiboynuzlu Pekmezli Dondurma nasıl yapılır?
- 7 Yoğurtlu kayısılı limonlu dondurma tarifi - Yoğurtlu kayısılı limonlu dondurma nasıl yapılır?
- 8 Ballı Çikolata tarifi - Ballı Çikolata nasıl yapılır?
- 9 Sable Bisküvisi tarifi - Sable Bisküvisi nasıl yapılır?
- 10 Diş Buğdayı tarifi - Diş buğdayı nasıl yapılır?