Kıbrıs Köftesi Nasıl Yapılır?
- 400 gr. kıyma
- 2 adet büyük patates
- 1 adet orta boy soğan
- 3 diş sarımsak
- 4 çorba kaşığı galeta unu
- 1 adet yumurta
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı
- Kıymayı karıştırma kabına alın.
- Patatesleri soyup rendenin ince kısmıyla rendeleyin.
- Sulanan patateslerin suyunu iyice elinizle sıkın ve karıştırma kabına alın.
- Soğan ve sarımsakların kabuklarını soyup ,rendenin kalın kısmıyla rendeleyin ve onun da suyunu sıkarak karıştırma kabına alın.
- Yumurtayı,baharatları,galeta unu ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip iyice yoğurun.
- Yoğurduğunuz karışımı 20 dakika kadar dolapta bekletin.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp oval şekil vererek köfteler hazırlayın.
- Geniş bir tavaya 2 çorba kaşığı kadar sıvı yağ alın ve ısıtın.
- Isınan tavaya köfteleri teker teker koyun ve orta ateşte kızarmalarını sağlayın.
- Kızaran köfteleri ters yüz ederek servis tabağına alıp servis yapın.
EN SON HABERLER
- 1 Kuru Meyveli Cupcake tarifi - Kuru Meyveli Cupcake nasıl yapılır?
- 2 Altın Renkli Muffinler tarifi - Altın Renkli Muffinler nasıl yapılır?
- 3 Sosisli Poğaça tarifi - Sosisli Poğaça nasıl yapılır?
- 4 Tombul Köfte tarifi - Tombul Köfte nasıl yapılır?
- 5 Kaşık Kumpiri tarifi - Kaşık Kumpiri nasıl yapılır?
- 6 Keçiboynuzlu Pekmezli Dondurma tarifi - Keçiboynuzlu Pekmezli Dondurma nasıl yapılır?
- 7 Yoğurtlu kayısılı limonlu dondurma tarifi - Yoğurtlu kayısılı limonlu dondurma nasıl yapılır?
- 8 Ballı Çikolata tarifi - Ballı Çikolata nasıl yapılır?
- 9 Sable Bisküvisi tarifi - Sable Bisküvisi nasıl yapılır?
- 10 Diş Buğdayı tarifi - Diş buğdayı nasıl yapılır?