Cuma 12.02.2016 00:00

Kıbrıs Köftesi Nasıl Yapılır?

Malzemeler
  • 400 gr. kıyma
  • 2 adet büyük patates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 4 çorba kaşığı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı

  • Kıymayı karıştırma kabına alın.
  • Patatesleri soyup rendenin ince kısmıyla rendeleyin.
  • Sulanan patateslerin suyunu iyice elinizle sıkın ve karıştırma kabına alın.
  • Soğan ve sarımsakların kabuklarını soyup ,rendenin kalın kısmıyla rendeleyin ve onun da suyunu sıkarak karıştırma kabına alın.
  • Yumurtayı,baharatları,galeta unu ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip iyice yoğurun.
  • Yoğurduğunuz karışımı 20 dakika kadar dolapta bekletin.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp oval şekil vererek köfteler hazırlayın.
  • Geniş bir tavaya 2 çorba kaşığı kadar sıvı yağ alın ve ısıtın.
  • Isınan tavaya köfteleri teker teker koyun ve orta ateşte kızarmalarını sağlayın.
  • Kızaran köfteleri ters yüz ederek servis tabağına alıp servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.