Giriş Tarihi: 12.02.2016 10:46 Son Güncelleme: 12.02.2016 10:49

Muzlu Dondurma Nasıl Yapılır?

Malzemeler
  • Yarım (500 gram) muz
  • Yarım litre süt
  • 1 tatlı kaşığı salep
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 2 su bardağı şeker (isteğe bağlı şeker oranı ayarlanabilir)

Hazırlanışı
  • Öncelikle muzumuzu ortadan ikiye bölelim.
  • İçerisindeki siyah lifli dokuyu çıkartalım.(dondurmamızda herhangi bir siyahlık olmaması için.)
  • Liflerini çıkarttığımız muzları, küp küp doğrayalım.
  • Doğradığımız muzları işlem yapacağımız kabın içerisine alalım.
  • Başka bir kaba şekerimizi ilave edelim ve içerisine sütümüzü karıştırarak ekleyelim.
  • Karıştırdıktan sonra doğranmış olan muzları, salebi ve limon tuzunu ekleyelim.
  • Kaşık yardımıyla karıştıralım.
  • Karıştırdıktan sonra mikser ile karışımı ezmeye başlayalım.
  • Dondurma buzluğa kaldırıldıktan sonra tam kıvamına gelene kadar 15 dakikada bir mikserle çırpın.
  • Mikserle çırpılamayacak kıvama geldikten sonra bir yarım saat kadar dinlendirip servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.