Muzlu Dondurma Nasıl Yapılır?
- Yarım (500 gram) muz
- Yarım litre süt
- 1 tatlı kaşığı salep
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 2 su bardağı şeker (isteğe bağlı şeker oranı ayarlanabilir)
Hazırlanışı
- Öncelikle muzumuzu ortadan ikiye bölelim.
- İçerisindeki siyah lifli dokuyu çıkartalım.(dondurmamızda herhangi bir siyahlık olmaması için.)
- Liflerini çıkarttığımız muzları, küp küp doğrayalım.
- Doğradığımız muzları işlem yapacağımız kabın içerisine alalım.
- Başka bir kaba şekerimizi ilave edelim ve içerisine sütümüzü karıştırarak ekleyelim.
- Karıştırdıktan sonra doğranmış olan muzları, salebi ve limon tuzunu ekleyelim.
- Kaşık yardımıyla karıştıralım.
- Karıştırdıktan sonra mikser ile karışımı ezmeye başlayalım.
- Dondurma buzluğa kaldırıldıktan sonra tam kıvamına gelene kadar 15 dakikada bir mikserle çırpın.
- Mikserle çırpılamayacak kıvama geldikten sonra bir yarım saat kadar dinlendirip servis edebilirsiniz.
- Afiyet olsun.
EN SON HABERLER
- 1 Kuru Meyveli Cupcake tarifi - Kuru Meyveli Cupcake nasıl yapılır?
- 2 Altın Renkli Muffinler tarifi - Altın Renkli Muffinler nasıl yapılır?
- 3 Sosisli Poğaça tarifi - Sosisli Poğaça nasıl yapılır?
- 4 Tombul Köfte tarifi - Tombul Köfte nasıl yapılır?
- 5 Kaşık Kumpiri tarifi - Kaşık Kumpiri nasıl yapılır?
- 6 Keçiboynuzlu Pekmezli Dondurma tarifi - Keçiboynuzlu Pekmezli Dondurma nasıl yapılır?
- 7 Yoğurtlu kayısılı limonlu dondurma tarifi - Yoğurtlu kayısılı limonlu dondurma nasıl yapılır?
- 8 Ballı Çikolata tarifi - Ballı Çikolata nasıl yapılır?
- 9 Sable Bisküvisi tarifi - Sable Bisküvisi nasıl yapılır?
- 10 Diş Buğdayı tarifi - Diş buğdayı nasıl yapılır?