Cuma 12.02.2016 00:00
Son Güncelleme: Cuma 12.02.2016 12:23

Sultan Kebabı Nasıl Yapılır?

Malzemeler
  • Yarım kilo tavuk göğsü, yarım kilo tavuk pirzoladan kuşbaşı (8-9 kişi için)
  • İsteğe göre miktarlarda bezelye, soğan, patates, patlıcan
  • 5 adet yufka
  • Beşamel sos yapmak için 3 kaşık un ve 1 çaybardağı süt, tereyağ
  • Üzeri için kaşar peyniri

Hazırlanışı
  • İlk önce patlıcanları ve patatesleri küp küp doğrayıp kızartıyoruz.
  • Daha sonra kuşbaşı tavukları, küp küp doğranmış soğanları ve bezelyeleride ekleyip hepsini beraber bir güzel soteliyoruz.
  • İç soğuduktan sonra derin bir kase yardımıyla yarım yufkanın içine dolduruyoruz.
  • Daha sonra içli toplarımızı tepsiye yerleştirip üzerine beşamel sos sürüyoruz.
  • Beşamel sos için az miktarda tereyağ ile 2-3 kaşık unu kavuruyoruz ve üzerine 1 çay bardağı kadar süt ekliyoruz. Kek hamuru kıvamını alır almaz altını kapatıyoruz.
  • 180 derece fırında 30 dakika kadar pişiriyoruz.
  • 30 dakika sonra üzerlerine rendelenmiş kaşar serpip tekrar fırına veriyoruz.
  • Kaşarlarda pembeleşince artık yemeye hazır demektir.


X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.