Son Güncelleme: Cuma 12.02.2016 12:23
Sultan Kebabı Nasıl Yapılır?
- Yarım kilo tavuk göğsü, yarım kilo tavuk pirzoladan kuşbaşı (8-9 kişi için)
- İsteğe göre miktarlarda bezelye, soğan, patates, patlıcan
- 5 adet yufka
- Beşamel sos yapmak için 3 kaşık un ve 1 çaybardağı süt, tereyağ
- Üzeri için kaşar peyniri
Hazırlanışı
- İlk önce patlıcanları ve patatesleri küp küp doğrayıp kızartıyoruz.
- Daha sonra kuşbaşı tavukları, küp küp doğranmış soğanları ve bezelyeleride ekleyip hepsini beraber bir güzel soteliyoruz.
- İç soğuduktan sonra derin bir kase yardımıyla yarım yufkanın içine dolduruyoruz.
- Daha sonra içli toplarımızı tepsiye yerleştirip üzerine beşamel sos sürüyoruz.
- Beşamel sos için az miktarda tereyağ ile 2-3 kaşık unu kavuruyoruz ve üzerine 1 çay bardağı kadar süt ekliyoruz. Kek hamuru kıvamını alır almaz altını kapatıyoruz.
- 180 derece fırında 30 dakika kadar pişiriyoruz.
- 30 dakika sonra üzerlerine rendelenmiş kaşar serpip tekrar fırına veriyoruz.
- Kaşarlarda pembeleşince artık yemeye hazır demektir.
EN SON HABERLER
- 1 Kuru Meyveli Cupcake tarifi - Kuru Meyveli Cupcake nasıl yapılır?
- 2 Altın Renkli Muffinler tarifi - Altın Renkli Muffinler nasıl yapılır?
- 3 Sosisli Poğaça tarifi - Sosisli Poğaça nasıl yapılır?
- 4 Tombul Köfte tarifi - Tombul Köfte nasıl yapılır?
- 5 Kaşık Kumpiri tarifi - Kaşık Kumpiri nasıl yapılır?
- 6 Keçiboynuzlu Pekmezli Dondurma tarifi - Keçiboynuzlu Pekmezli Dondurma nasıl yapılır?
- 7 Yoğurtlu kayısılı limonlu dondurma tarifi - Yoğurtlu kayısılı limonlu dondurma nasıl yapılır?
- 8 Ballı Çikolata tarifi - Ballı Çikolata nasıl yapılır?
- 9 Sable Bisküvisi tarifi - Sable Bisküvisi nasıl yapılır?
- 10 Diş Buğdayı tarifi - Diş buğdayı nasıl yapılır?