Son Güncelleme: Cuma 12.02.2016 09:51
Süt Dilimi Nasıl Yapılır?
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı ayçicek yağı
- 2 çay bardağı yoğurt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket kadar kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı un
Krema Malzemeleri
- 1 paket krema
- 1 paket Kremşanti toz
- Çok az bal
- Çeyrek limonun suyu
Hazırlanışı
- Keki hazırlamak için karıştırma kabının içinde toz şekeri ve yumurtayı mikser ile hızlı ayarda çırpalım.
- Ayçicek yağını yoğurdu unumuzu kabartma tozunu ilave edelim karıştıralım son olarak kakao ilave edip karıştıralım.
- Yağlanmış fırın tepsimize hazırladığımız kek karışımını dökelim aynı boyda 2 tepsiye yağlı kağıt seriyoruz ve 1 damla yağ ile kağıdı yağlıyoruz (kolay çıkması için) kek hamurunu 2 parçaya ayırıyoruz ve iki tepsiye de kaşıkla yayıp düzeltiyoruz.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 10 dk pişiriyoruz ve yedi dakika fırını açıyoruz.
- Buharı çıkartıp kapatıyoruz ve 3 dakika daha pişiriyoruz ve diğer tepsiye aynı işlemi uyguluyoruz.
- Bu arada arasına sürmek için kremayı hazırlıyoruz malzemeleri kaba koyuyoruz ve çırpıyoruz katılaşınca bırakıp buzdolabına kaldırıyoruz.
- Soğuyan keklerden birinin üzerine kremayı yayıyoruz diğerini üzerine kapatıyoruz.
- Dikkatlice yağlı kağıdı kaldırıyoruz buzdolabında 3 saat kadar bekletiyoruz dilimlerken kare kare kesip servis ediyoruz
EN SON HABERLER
- 1 Kuru Meyveli Cupcake tarifi - Kuru Meyveli Cupcake nasıl yapılır?
- 2 Altın Renkli Muffinler tarifi - Altın Renkli Muffinler nasıl yapılır?
- 3 Sosisli Poğaça tarifi - Sosisli Poğaça nasıl yapılır?
- 4 Tombul Köfte tarifi - Tombul Köfte nasıl yapılır?
- 5 Kaşık Kumpiri tarifi - Kaşık Kumpiri nasıl yapılır?
- 6 Keçiboynuzlu Pekmezli Dondurma tarifi - Keçiboynuzlu Pekmezli Dondurma nasıl yapılır?
- 7 Yoğurtlu kayısılı limonlu dondurma tarifi - Yoğurtlu kayısılı limonlu dondurma nasıl yapılır?
- 8 Ballı Çikolata tarifi - Ballı Çikolata nasıl yapılır?
- 9 Sable Bisküvisi tarifi - Sable Bisküvisi nasıl yapılır?
- 10 Diş Buğdayı tarifi - Diş buğdayı nasıl yapılır?