Son Güncelleme: Cuma 12.02.2016 12:10
Tepsi Kebabı Nasıl Yapılır?
- Yarım kg. iki kez çekilmiş ortayağlı kıyma
- Bir demet maydanoz
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet küçük boy kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Göz kararı tuz
- 1 çay kaşığı kekik (isteğe göre )
Üzeri için ( süsleme için )
- 1 patates
- 1 soğan
- 1 domates
sosu için
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ ( ayçiçek )
Hazırlanışı
Maydanoz, soğan, biber varsa mikserden geçirilir veya çok ince doğranır. Kıyma ve baharatlarla karıştırılarak özleşene kadar yoğrulur pişerken parçalanmaması için iyice yoğurulmalı. 25-30 cm çapın da tepsiye bastırarak yayılır üzerini süslenip sosu ilave edilir. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dk pişirilir. afiyet olsun…
EN SON HABERLER
- 1 Kuru Meyveli Cupcake tarifi - Kuru Meyveli Cupcake nasıl yapılır?
- 2 Altın Renkli Muffinler tarifi - Altın Renkli Muffinler nasıl yapılır?
- 3 Sosisli Poğaça tarifi - Sosisli Poğaça nasıl yapılır?
- 4 Tombul Köfte tarifi - Tombul Köfte nasıl yapılır?
- 5 Kaşık Kumpiri tarifi - Kaşık Kumpiri nasıl yapılır?
- 6 Keçiboynuzlu Pekmezli Dondurma tarifi - Keçiboynuzlu Pekmezli Dondurma nasıl yapılır?
- 7 Yoğurtlu kayısılı limonlu dondurma tarifi - Yoğurtlu kayısılı limonlu dondurma nasıl yapılır?
- 8 Ballı Çikolata tarifi - Ballı Çikolata nasıl yapılır?
- 9 Sable Bisküvisi tarifi - Sable Bisküvisi nasıl yapılır?
- 10 Diş Buğdayı tarifi - Diş buğdayı nasıl yapılır?