Son Güncelleme: Çarşamba 21.12.2016 15:45
Sebze topları tarifi - Sebze topları nasıl yapılır?
İşte hem sağlıklı hem de lezzetli vitamin kaynağı sebze topları..
SEBZE TOPLARI MALZEMELERİ:
-350 gram brokoli
-500 gram karnabahar
-1 adet yumurta
-1 su bardağı ince bulgur
-1 su bardağı ceviz içi (iri çekilmiş)
-1 tatlı kaşığı deniz tuzu
-1 su bardağı galeta unu
-2 diş sarımsak
-1 adet iri soğan (rende yapılacak)
-2-3 yemek kaşığı zeytinyağı .
SEBZE TOPLARI YAPILIŞI:
Brokoli ve karnabaharı haşlayın. Süzgeçte ılıtın. İnce bulguru yıkayın. Üzerini az geçecek kadar sıcak su ekleyin. Üstünü kapatarak suyunun çekmesini, kabarmasını bekleyin. Derin bir kaseye brokoliyi ve karnabaharı ufak parçalara ayırarak koyun. İnce bulguru, ceviz içini, yumurtayı, rende soğanı, ince doğranmış sarımsakları, galeta ununu, deniz tuzunu ve zeytinyağını ekleyin. Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar iyice yoğurun. Gerekirse biraz daha galeta unu ekleyin. Elinizle toplar yapın. Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında üzerleri iyice kızarana değin pişirin.
Afiyet olsun.
EN SON HABERLER
- 1 Kuru Meyveli Cupcake tarifi - Kuru Meyveli Cupcake nasıl yapılır?
- 2 Altın Renkli Muffinler tarifi - Altın Renkli Muffinler nasıl yapılır?
- 3 Sosisli Poğaça tarifi - Sosisli Poğaça nasıl yapılır?
- 4 Tombul Köfte tarifi - Tombul Köfte nasıl yapılır?
- 5 Kaşık Kumpiri tarifi - Kaşık Kumpiri nasıl yapılır?
- 6 Keçiboynuzlu Pekmezli Dondurma tarifi - Keçiboynuzlu Pekmezli Dondurma nasıl yapılır?
- 7 Yoğurtlu kayısılı limonlu dondurma tarifi - Yoğurtlu kayısılı limonlu dondurma nasıl yapılır?
- 8 Ballı Çikolata tarifi - Ballı Çikolata nasıl yapılır?
- 9 Sable Bisküvisi tarifi - Sable Bisküvisi nasıl yapılır?
- 10 Diş Buğdayı tarifi - Diş buğdayı nasıl yapılır?