Perşembe 11.02.2016 00:00
Son Güncelleme: Perşembe 11.02.2016 16:09

Ezogelin Çorbası Nasıl Yapılır?

Malzemeler
  • 8-10 su bardağı et suyu veya kemik suyu
  • 2 Su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 fincan pirinç
  • 1 fincan bulgur
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 baş soğan
  • 2 çorba kaşığı un
  • Sıvı yağ
  • Karabiber
  • Tuz
  • 3 Çorba kaşığı kadar kuru nane
  • İsterseniz: Kırmızı biber yada pul biber katabilirsiniz.

Hazırlanışı

Soğanı yemeklik doğradıktan sonra sıvı yağda kavuralım. Tencereye unu alalım ve hafif pembe rengini alana kadar kavuralım. Et suyunu veya kemik suyunu topaklanmaması için önce azar azar dökerek sürekli karıştıralım. Tamamını döktükten sonra kaynayana kadar karıştıralım.
Kırmızı mercimeği, bulguru ve pirinci yıkayıp temizledikten sonra atalım. Biber ve domates salçasını bir kasede sulandırdıktan sonra ekleyelim. Ocağın altını kısalım ve pirinç ile mercimekler patlayana kadar pişirelim. Bol kuru nane serperek karıştıralım ve servis yapalım.


X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.