Giriş Tarihi: 11.02.2016 10:40 Son Güncelleme: 11.02.2016 16:06

Sebze Çorbası Nasıl Yapılır?

Sebze Çorbası Nasıl Yapılır?
Malzemeler
  • 1 adet soğan,
  • 1 adet kabak,
  • 1 adet havuç,
  • 1 adet patates,
  • 1-2 top karnabahar çiçeği,
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ,
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un,
  • 4 su bardağı su,
  • 1 su bardağı süt,
  • Tuz

Hazırlanışı

  • Soğan, havuç, patates, kabak ve karnabaharı minik minik doğrayın,
  • Sıvıyağı tencereye alıp kızdırın,
  • İçine soğanı ekleyip kavurun,
  • Sebzeleri ekleyip karıştırın ve kapağını kapatın,
  • Kısık ateşte kendi halinde sebzeler yumuşayana kadar pişirin,
  • Unu ekleyip karıştırın,
  • Suyunu ekleyip sebzeler iyice yumuşayana kadar pişirin,
  • Sütünü ekleyip bir taşım daha kaynatın,
  • Tuzunu ekleyip ateşten alın.