Perşembe 11.02.2016 00:00
Son Güncelleme: Perşembe 11.02.2016 16:06

Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?

Malzemeler
(4 Kişilik)
  • 4 çorba kaşığı toz tarhana
  • 2 çorba kaşığı kıyma (isteğe bağlı)
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Hazırlanışı

Un tarhanasını 4 su bardağı soğuk su ile ıslatıp bir kenarda bekletin.
Kıymayı biraz tuzla birlikte tereyağında hafif esmerleşene kadar kavurun. Salça ve baharatını katın, güzel kokusu çıkana kadar 1-2 dakika kavurun.Tarhanalı suyu katın. Tadına tuzuna bakın. Devamlı karıştırarak bir taşım kaynatın. Ateşi iyice kısın. Kapağını hafif aralık bırakarak 5-6 dakika daha pişmeye bırakın.Tarhana çorbasını sıcak sıcak sofraya çıkarın.


X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.