Salı 07.02.2017 00:00

Acılı tavuk çorbası tarifi - Acılı tavuk çorbası nasıl yapılır?

Sizin ve ailenizin sağlığı için büyük önem taşıyan bu çorbayı sofralarınızdan eksik etmeyin...

Malzemeler

6 adet tavuğun baget kısmı veya (1 adet tavuğun göğsü)

12 su bardağı tavuk suyu(tavuğu yaklaşık 12 su bardağı suyla haşlıycaz)

4 tepeleme yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı salça

1 yemek kaşığı tereyağ

1 yemek kaşığı zeytin yağ

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Yarım limon yoksa (yarım çay kaşığı limon tuzu)

Yapılışı

Öncelikle tavuklarımızı derin bir tencerede 12 su bardağı suyla üstünün köpüğünü alarak tuzumuzuda katarak haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra tavuklarımızı soğuması için ayrı bir kaba alıyoruz. Başka bi tencerede unumuzu, zeytin yağı ve tereyağıyla karışık kavuruyoruz pembeleşene kadar. Pembeleşince salçamızı sulandırıp unumuza ekleyip baharatlarımızıda ekleyip biraz karıştırıp tavuk suyumuzu süzerek o harcımıza ekliyoruz(not: eğer unumuz topak topak olursa mixerden geçirelim) sonra tavuklarımızı didikleyip doğrayıp tencereye ekliyoruz yarım limon sıkıyoruz 5 dk daha kaynatıp altını kapatıyoruz iste mis gibi çorbamız hazır

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.