Salı 07.02.2017 00:00
Son Güncelleme: Salı 07.02.2017 12:11

Arpa şehriyeli yayla çorbası tarifi - Arpa şehriyeli yayla çorbası nasıl yapılır?

Bu leziz çorba tarifiyle akşam yemeği sofralarınızı şenlendirin...

Malzemeler

1 çay bardağı arpa şehriye

2, 5 su bardağı yoğurt (500 gram )

1 yemek kaşığı un

1 yumurta

1 su bardağı tavuk suyu ya da 1 adet bulyon

3-4 su bardağı su

Tuz

Üzerine:

1 yemek kaşığı tereyağ

Nane

Toz kırmızı biber (isteğe bağlı)

Yapılışı

Öncelikle arpa şehriyeleri tavada yağ koymadan hafif sararana kadar kavuruyoruz. Böylece hem kokusu güzel oluyor, hemde ertesi güne kaldığında şişmiyor. Tencereye yumurtayı, yoğurdu ve unu koyup çırpıyoruz. Üzerine şehriyeleri ve suyu koyuyoruz. Suyu az gelirse kaynadıktan sonra kaynar suyla kıvamını ayaralayabilirsiniz. Kaynayana kadar yön değiştirmeden, durmadan ve mutlaka tahta kaşıkla karıştırıyoruz. Kaynadıktan sonra tuzunu ilave ediyoruz. Bir tavada yağ, nane ve toz kırmızı biberi kavurup üzerine ekliyoruz. Buğday haşlayıp yapmaktan daha pratik olduğu için acil sofra hazırlamam gerektiğinde bu tarifi yapıyorum. Afiyet olsun

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.