Giriş Tarihi: 7.02.2017 12:17

Çatal çorbası tarifi-Çatal çorbası nasıl yapılır?

Çatal çorbası tarifi-Çatal çorbası nasıl yapılır?

Amasyanın geleneksel yemeklerinden biri olan çatal çorba

Malzemeler:

1.5 çay bardağı yeşil mercimek
2 çay bardağı yarma
7 su bardağı su
1 adet orta boy soğan
100 gr. kıyma
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz, pul biber, nane
Yapılışı:
Önce mercimekler yumuşamaya başlayınca yarma ilave edilerek haşlanır. Bir tencerede yağ, soğan, kıyma kavrulur. Mercimek ve yarmaya katılır suyu ilave edilip 5 dakika kaynattıktan sonra ocaktan indirilir. Üzerine tereyağında kızdırılmış nane ve pul biber dökülür. Servis yapılır.