Son Güncelleme: Salı 07.02.2017 12:11
Kır çorbası nasıl yapılır?
Anadolu'nun geleneksel yiyeceklerinden olan bulgurun içinde bulunduğu kır çorbasını sofranızdan eksik olmasın.
MALZEMELER
1 su bardağı bulgur
2 adet sivri biber
4 adet domates
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
6 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
KIR ÇORBASI TARİF
Kır Çorbası Tarifimiz de öncelikle rendelenmiş soğan tencerede sıvı yağda iyice pembeleştirilir. Üzerine çok ince kıyılmış biber katılır ve sarartılır. Ardından rendelenmiş domates, tuz ilave edilir ve domatesin rengi değişene kadar pişirilir. Ardından biraz daha su eklenir, kaynayınca yıkanmış bulgur atılır, 15 dakika kadar kaynattıktan hemen sonra yemeğiniz hazır ve servis etmeye hemen başlayabilirsiniz. Unutmayın bu çorba sıcak servis yapılır. Afiyet olsun
EN SON HABERLER
- 1 Domates Çorbası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Kolay Domates Çorbası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 Evde Lezzetli Şehriye Çorbası Tarifi: Püf noktalarıyla nefis ve kolay arpa, tel şehriye çorbası nasıl yapılır?
- 3 Hem doyurucu hem lezzetli tarhana çorbası tarifi: Evde kolay, geleneksel ve nefis tarhana çorbası nasıl yapılır?
- 4 En sağlıklı, tadı şahane brokoli çorbası tarifi: Evde lezzetli ve nefis brokoli çorbası nasıl yapılır?
- 5 Kolay ve nefis arabaşı çorbası tarifi! Evde lezzetli arabaşı çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler?
- 6 En lezzetli ve sağlıklı ıspanak çorbası tarifi: Evde nefis ıspanak çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler?
- 7 Evde nefis yoğurt çorbası nasıl yapılır? En kolay ve lezzetli yayla çorbası tarifi, yapılışı ve malzemeleri!
- 8 Sağlıklı ve besleyici sebze çorbası tarifi: Sebze çorbası nasıl yapılır?
- 9 Lokanta usulü ezogelin çorbası tarifi ve malzemeleri: Ezogelin çorbası nasıl yapılır?
- 10 Lokanta usulü mercimek çorbası tarifi: Mercimek çorbası nasıl yapılır?