Salı 07.02.2017 00:00

Kızılcıklı tarhana çorbası tarifi - kızılcıklı tarhana çorbası nasıl yapılır?

Soğuk algınlığı ve gribe karşı etkili ayrıca bağışıklık sistemini de güçlendiren kızılcık, tarhana çorbasıyla birleşince tadına doyulmuyor.

MALZEMELER:
1 çay bardağı kuru kızılcık tarhanası
5 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı
1 orta boy soğanın sarısı
3 diş sarımsak
tuz

ÜSTÜ İÇİN:
Tereyağı
Kuru nane

YAPILIŞI:
Kuru kızılcık tarhanayı pişireceğiniz orta boy tencereye alın.
Üstüne 1 su bardağı sıcak su ekleyerek yarım saat kadar ara ara karıştırarak tarhananın yumuşamasını sağlayın.
Tarhananın üzerine 4 su bardağı daha sıcak su ilave ederek kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirin.
1 orta boy soğanın yarısını ve sarımsakları ince ince kıyın. Küçük bir sos tenceresine alıp tereyağını ve tuz ekleyin.
Pembeleşen soğan ve sarımsakları kıvam almaya başlayan tarhana çorbasına ilave ederek 5 dakika daha karıştırarak pişirin.
Soğanları kızdırdığınız sos tenceresine bir miktar daha tereyağı koyun, üstüne bir tutam kuru nane ekleyin fokurdayıncaya kadar hızlıca karıştırarak kızdırın.
Pişen çorbayı servis tabağına alın, üzerine biraz naneli yağdan gezdirerek servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.