Salı 07.02.2017 00:00
Son Güncelleme: Salı 07.02.2017 14:40

Yoğurtlu tarhana çorbası tarifi - Ayranlı tarhana çorbası nasıl yapılır?

Yoğurt tadıyla meç edilmiş tarhana çorbası...Bu tarifi kaçırmayın!

Malzemeler

20-25 adet tarhana (tarifi için tıklayın)

2-3 diş sarımsak

1 kase haşlanmış nohut

tuz

üzeri için;

tereyağı

kuru nane

Yapılışı

Kuru tarhanalar sabahtan ıslatılarak kapağı kapatılır ve iyice yumuşayıp şişmesi için en az 4-5 saat bekletilir. Daha sonra elle veya tahta bir kaşıkla güzelce ezilir. Az daha su ilave edilip ocağa alınır, kaynayıncaya kadar ara sıra karıştırılarak pişirilir. Yaklaşık yarım saat kadar kaynadıktan sonra haşlanmış nohutlar, sarımsak eklenir, tuzu kontrol edilir (tarhana da tuzlu olabilir). 10-15 dakika daha kaynatılarak ocaktan alınır. Üzerine tereyağında kızdırılmış nane gezdirilerek servis edilir. Şimdiden afiyet olsun.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.