Pazartesi 13.02.2017 00:00

Ördek çorbası tarifi-Ördek çorbası nasıl yapılır?

Pratik ve lezzetli ördek çorbası

Malzemeler:

Karides ezmesi 2 kaşik

Biber

Kişniş yapragi (taze) 1 avuç

Tuz 1/2 kaşık

Sogan (Küçük) 10 adet

Domates 2 adet

Acı kırmızı biber 3 - 5 adet

Ördek (yaklaşik 2 kg) 1 adet

Mantar (KurutulmuŞ) 20 gr.

Sirke 1 kaşik

Şeker

Limon suyu 3 kaşik

Sarmısak 5 diş

Yapılışı:

Mantarları bir saat süre ile ılık suda bekletin. Ordegi iyice ayiklayip soğuk suyla yıkayın. Kağıtla kurutup 6-8 parçaya ayırın. Kırmızı acı biberin tohumlarını çıkarın, yıkayın ve ince ince doğrayın. Sarmısağı ve soğanları soyun, ince ince doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın. Kişnişi yıkayıp durulayın, ve kıyın. Ardından mantarları da süzüp güzelce doğrayın. Ördek parçalarını mantar, biber, sarmısak, domates ve kişnişle beraber düdüklü tencereye atın, ve ördeği kaplamaya yetecek kadar su ekleyin. Tuz koyun. Düdüklü tencerenin en yüksek basınç ayarında 15 dakika kadar yuksek ateşte pişirin. Sonra ocağı kısın ve 20-30 dakika kadar daha pişirin. Yavaşça soğumaya bırakın. Sosa karides ezmesi, biber, şeker, sirke ve limon suyu ekleyin.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.