Pazartesi 30.04.2018 00:00

Mercimek çorbası nasıl yapılır?

Mercimek çornası şüphesiz Türk sofra yapısında en çok tüketilen en çok tercih edilen çorba türleri arasında ilk sırada yer alır. Soğuk havalarda içinizi ısıtacak mercimek çorbasının nasıl yapılacağını öğrenmek istiyorsanız doğru adrestesiniz. Nezle, grip gibi hastalıklara karşı da mercimek çorbasının büyük faydası vardır. Mercimek çorbası nasıl yapılır? sorusunun yanıtı burada...

Mercimek çorbası nasıl yapılır? sorusu özellikle yeni evlenen gelinler tarafından; öğrenciler tarafından sıkça araştırılıyor. Baklagillerden olan mercimek; kolesterolü düzenlediği gibi kalp krizi riskini de azaltır. Ayrıca mercimek; şeker hastaları için de uzmanlar tarafından tavsiye edilen besin kaynakları arasında yer alır. Bunun nedeni de mercimeğin insülin ve kan şekerini düşürmesidir. Mercimeğin yüksek tansiyonu düşüren bir etkisi de vardır.

Mercimek Çorbası malzemeleri

1 su bardağı kırmızı mercimek

1 adet soğan

1 adet patates

1 adet havuç

2 yemek kaşığı tereyağı

1 litre su

Karabiber

Kırmızı toz biber

Tuz

Mercimek Çorbası hazırlanışı

Öncelikle çorba tenceresini ocağa alalım tereyağını eritelim. Tereyağı eriyince yemeklik doğranmış soğanları ilave edelim. Soğanlardan sonra havuçları ufak doğranmış şekilde ilave edelim. 1-2 dakika soğanla beraber havucu kavurduktan sonra kırmızı mercimeği ekleyelim.

Küçük doğranmış patatesleri de ekledikten sonra 1 litre suyu ilave edelim. Çorbayı karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatarak çorbayı pişirelim. Sebzeler pişince tuzunu, karabiberini ve toz kırmızı biberi ekleyip karıştıralım.

Çorbayı püre haline getirmek için el blendırından geçirelim. Çorbamız böylelikle servise hazır hale gelecektir. Toplamda 10 dakikada hazırlayabilir. 15 dakikada pişirebilirsiniz. Bu malzemeler yaklaşık 4-6 kişiliktir. Toplam kalori miktarı 385'dir. Çorbamız çeşitli sebeplerden dolayı koyu veya sıvı olabilir, telaş yapmanıza hiç gerek yok. Malzemeyi tutturamamış olabilir veya ölçüyü kaçırmış olabiliriz.

Malzeme listesinde geçen su bardağı ölçüsü 250ml olan su bardaklarından. Her evdeki su bardağı değişkenlik gösterebilir o yüzden çorbanın kıvamı değişebilir. Eğer çorba koyu olursa sıcak su ilave edebiliriz. Eğer çorbamız sıvı olursa kıvamını koyulaştırmak için içerisine biraz tereyağı katabilirsiniz.

Çok sıvı olursa eğer önce bir miktar un alarak tereyağında kavurduktan sonra çorbadan biraz alıp kavrulmuş una ekleyelim ve tekrar çorbaya ilave edip koyuluğunu ayarlayalım. Ek olarak acılı seviyorsanız tereyağında kırmızı pul biber kızdırarak yiyebilirsiniz.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.