Kremalı tavuk çorbası nasıl yapılır?

Kremalı tavuk çorbası akşam yemeğinde yapacağınız sunum için oldukça idealdir. Muhteşem lezzeti ve sıcaklığı ile yemek öncesinin vazgeçilmezleri arasında yer alır. Peki kremalı tavuk çorbası nasıl yapılır? İşte kremalı tavuk çorbası tarifi…

Sofralarınıza muhteşem lezzeti ile neşe katacak kremalı tavuk çorbası tarifini adım adım sizler için bu başlık altında anlattık. Yemek öncesinde en çok seçilen çorba türlerinden birisi olan kremalı tavuk çorbası yapılışını adım adım burada bulabileceksiniz.

KREMALI TAVUK ÇORBASI TARİFİ

Kremalı Tavuk Çorbası Malzemeleri:

1 adet tavuk göğsü

8 bardak tavuk suyu

2 çorba kaşığı tereyağı

1 bardak krema

1 adet yumurta sarısı

Yarım çorba kaşığı un

Tuz

Kremalı Tavuk Çorbası Yapılışı:

Hazırlamış olduğunuz tencerede tavuk göğsünü iyice yumuşayana kadar haşlayın. Öte yandan tencereye tereyağını ve unu alın ve kavurmaya başlayın. Yeterince kavrulunca üzerine azar azar, haşladığınız tavuğun suyunu ekleyin. 10 dakika kadar kaynatın ve el blenderiyle pürüzleri yok edin. Bu arada haşlanan tavuk göğsünü bıçakla ince ince kıyın ve çatal yardımıyla ezin.

Bir yumurta sarısıyla kremayı küçük bir kasede karıştırın ve karışıma tavuk etlerini de ilave ederek hepsini birden çorbaya ekleyin. Tuzunu atın ve karıştırarak bir taşım daha kaynatın. Çorbanız servise hazırdır. Dilerseniz çorbanızın üzerine incecik kıyılmış maydanoz ilave edebilirsiniz.

Bu web sitesinde çerezler kullanılmaktadır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

"Tamam" ı tıklayarak, çerezlerin yerleştirilmesine izin vermektesiniz.