Cuma 30.11.2018 00:00

Osmanlı Çorbası tarifi - Osmanlı çorbası nasıl yapılır?

600 yıllık geçmişi olan Osmanlı mutfağı birbirinden farklı lezzete sahiptir. Bu lezzetlerin bazıları günümüze kadar ulaşmış bazıları ise ulaşamamıştır. Osmanlı Çorbası sofralarımızda çok bulunmamakla birlikte, yine de bir kesim tarafından bilinmektedir. Bu yazımızda Osmanlı çorbası tarifini hazırladık...

Osmanlı Çorbası için gerekli malzemeler;

100 gr kemiksiz dana eti

10 adet mantar

2 adet taze soğan

1 adet domates veya 1 çorba kaşığı saIça

1 su bardağı kıyıImış ıspanak

1 çorba kaşığı un

1 çorba kaşığı tereyağı

4 su bardağı et suyu

Osmanlı Çorbası yapılışı;

Küçük küçük doğranmış etIeri haşIayın. Daha sonra bir tavaya biraz tereyağı aIın ve etIeri yağda biraz çevirin.

Başka bir tencereye kaIan tereyağını koyun. İçine diIimIenmiş mantar ve kıyıImış ıspanakIarı atın.

SebzeIer suyunu saIana dek sote edin. İçine ıIık suyIa eziImiş saIça veya rendeIenmiş domatesIe unu dökün.

Biraz sonra etIeri ve et suyunu ekIeyip, 25 dakika pişirin. Üzerine yeşiI soğan doğrayarak servis yapın

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.