Giriş Tarihi: 30.11.2018 17:17

Osmanlı Çorbası tarifi - Osmanlı çorbası nasıl yapılır?

Osmanlı Çorbası tarifi - Osmanlı çorbası nasıl yapılır?

600 yıllık geçmişi olan Osmanlı mutfağı birbirinden farklı lezzete sahiptir. Bu lezzetlerin bazıları günümüze kadar ulaşmış bazıları ise ulaşamamıştır. Osmanlı Çorbası sofralarımızda çok bulunmamakla birlikte, yine de bir kesim tarafından bilinmektedir. Bu yazımızda Osmanlı çorbası tarifini hazırladık...

Osmanlı Çorbası için gerekli malzemeler;

100 gr kemiksiz dana eti

10 adet mantar

2 adet taze soğan

1 adet domates veya 1 çorba kaşığı saIça

1 su bardağı kıyıImış ıspanak

1 çorba kaşığı un

1 çorba kaşığı tereyağı

4 su bardağı et suyu

Osmanlı Çorbası yapılışı;

Küçük küçük doğranmış etIeri haşIayın. Daha sonra bir tavaya biraz tereyağı aIın ve etIeri yağda biraz çevirin.

Başka bir tencereye kaIan tereyağını koyun. İçine diIimIenmiş mantar ve kıyıImış ıspanakIarı atın.

SebzeIer suyunu saIana dek sote edin. İçine ıIık suyIa eziImiş saIça veya rendeIenmiş domatesIe unu dökün.

Biraz sonra etIeri ve et suyunu ekIeyip, 25 dakika pişirin. Üzerine yeşiI soğan doğrayarak servis yapın