Perşembe 03.01.2019 00:00
Son Güncelleme: Cuma 04.01.2019 09:13

Keşkek çorbası tarifi

Ankara'nın eşsiz tarifi:Keşkek çorbası! Peki 'Ankara mutfağı'nın en sevilen lezzeti Keşkek çorbası nasıl yapılır? Keşkek çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır? İşte Keşkek çorbası tarifi...

KEŞKEK ÇORBASI İÇİN MALZEMELER:
- 1 su bardağı aşurelik buğday (dövme)

- Yarım su bardağı kuru fasulye

-Yarım su bardağı nohut

-1 adet kemikli kuzu incik

-1 diş sarımsak, yeteri kadar su

-4 çorba kaşığı tereyağı

-Tuz, karabiber, pul biber

ÜZERİ İÇİN:
- 1 çorba kaşığı tereyağı

- Pul biber, nane

KEŞKEK ÇORBASI YAPILIŞI:
Buğday, kuru fasulye ve nohudu bir gece öncesinden ayrı kaplarda ıslatın. Ertesi gün süzüp sudan geçirin ve tencereye alın. Kuzu incik ve sarımsak ilave edip, üzerine 4 parmak geçecek kadar su ekleyin. Et ve bakliyatlar yumuşayana kadar (gerekirse sıcak su ekleyerek) pişirin. Tereyağı, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin. Eti kemiğinden ayırıp iri parçalar halinde didikleyin. Bir- iki taşım daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın. Tereyağını eritip pul biberi yakın. Üzerine gezdirip, nane serpin ve sıcak olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.