Cuma 04.01.2019 00:00
Son Güncelleme: Cuma 04.01.2019 16:45

Bulgur aşı tarifi

Çorum'un eşsiz tarifi:Bulgur Aşı! Peki 'Çorum mutfağı'nın en sevilen lezzeti bulgur aşı nasıl yapılır? Bulgur aşı yapılırken hangi malzemeler kullanılır? İşte bulgur aşı tarifi...

BULGUR AŞI İÇİN MALZEMELER:

-1 su bardağı pilavlık bulgur

-1' er çorba kaşığı tereyağı ve sıvıyağ

-1 adet soğan 1 çorba kaşığı un

-2 çorba kaşığı salça

-Yeteri kadar su

-1 adet sivri biber, tuz, pul biber

BULGUR AŞI YAPILIŞI:

Tereyağı ve sıvıyağı bir tencereye alın. Kıyılmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Un, salça ve pul biber ekleyip salçanın çiğliği geçene kadar kavurmaya devam edin. Yıkanmış ve süzülmüş bulguru kapatıp 1-2 dakika daha kavurun. 4 su bardağı sıcak, 3 su bardağı soğuk su ekleyin ve 15-20 dakika pişirin. Ocaktan almaya yakın ince kıyılmış sivri biberi katın. Tuzunu ayarladıktan sonra sıcak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.