Cuma 31.05.2019 21:45

Yuvalama nasıl yapılır? En güzel Gaziantep yuvalama tarifi...

Yuvalama çorbası, besin değeri ve kalorisi yüksek olan nohutla yapılmaktadır. Birçok vitamin ve protein içeren yuvalama çorbası sağlık açısından çok faydalıdır. Vücut direncini arttırıcı özelliği olan yuvalama çorbası nasıl yapılır? İşte yuvalama çorbasının tarifi...

Yuvalama çorbasının yararları nelerdir?

- Vücudu kuvvetlendirir
- Zihinsel yorgunluğu giderir
- İştah açar
- Mideyi kuvvetlendirir
- Anne sütünü arttırır
- Vücutta fazla su toplanmasını önler

Yuvalama çorbası nasıl yapılır?

Yuvalama çorbası için malzemeler

Minik top köfteler için;

- 200 gr az yağlı kıyma

- 1 su bardağı kırık pirinç

- Yarım su bardağı un

- 2 çorba kaşığı irmik

Çorbası için;

- 500 gr incik

- 1 su bardağı nohut

- 1 adet kuru soğan

- 1,5 litre su

- Tane karabiber

- Tuz

Yoğurt sos için;

- 300 gr süzme yoğurt(kese yoğurdu)

- 1 yumurta

- 1 çorba kaşığı un

- 4 bardak su

- Tereyağ ve kuru nane (arzuya göre pul biber)

Yuvalama çorbası yapılışı:

Bir gece önceden suya ıslattığımız nohutu, soğan (tüm olarak) incikle beraber düdüklü tane karabiber ve tuz ekleyerek tencerede haşlıyın (15dk kadar). Etlerinizi soğutup kemiklerinden ayırıp küçük küçük doğrayın.

Top köfteler için pirinci sıcak suya ıslatın(30 dk kadar).

İrmiği(2-3 kaşık su ile ıslatın şişsin), unu yoğurma kabına alın. Kıyma ve pirinci birlikte mutfak robotundan geçirin, un ve irmikle karıştırın ve özdeşleşene kadar yoğurun, 30 dk kadar buzdolabında dinlendirin(daha kolay yuvarlarsınız).

Köfte harcını 2 eşit parcaya bölün (çorbamızı yarısından yapacağız, kalan diğer yarıyı yuvarlayıp derin dondurucuya kaldırabilirsiniz). Bir kase içine aldığınız az sıvı yağa elinizi batırarak harcınızı nohut büyüklüğünde toplar yapın.

Çorba için et suyunuzu süzerek tencerinize alın, kaynadığında top köftelerinizi atın, 2-3 dk kadar haşlayın, köfteleriniz haşlanırken yoğurt sos için süzme yoğurdunuzu soğuk suyla ezin, yumurta ve unu da ekleyerek iyice karıştırın, yoğurdu çorbaya alıştırmak için 2 kepçe kadar haşlama et suyundan yoğurt sosa ekleyin, yoğurt sosu yavaşça akıtarak ve karıştırarak çorbanıza ekleyin.

En son tam haşlanmış nohut ve tam pişmiş etleriniz ekleyin. Hafif kızdırdığınız tereyağ ve nane karşımı da ekleyin(1-2 taşım kaynatın).Ocaktan çorbanızı alın.Yağlı naneyi arzuya göre servis esnasında porsiyonlara da ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.