Son Güncelleme: Pazartesi 23.09.2019 18:57
Dağ Mantarlı Çorba tarifi: Dağ Mantarlı Çorba nasıl yapılır?
Dağ Mantarlı Çorba Türk mutfağının en lezzetli çorbalarında biridir. Bu çorbayı evinde yapmak isteyenler arama motorlarında Dağ Mantarlı Çorba tarifi nedir ve nasıl yapılır? sorularını yoğun olarak araştırıyor. Peki, Dağ Mantarlı Çorba tarifi nedir ve nasıl yapılır? İşte o tarif...
Türk Mutfağının en önemli lezzetlerinden biri olan Dağ Mantarlı Çorba tarifi nasıl yapılacağı merak edilen bir yiyecek. Evinde bu çorbayı yapmak isteyenler Dağ Mantarlı Çorba nasıl yapılır ve tarifi nedir? gibi soruları yoğun olarak araştırıyor, İşte Dağ Mantarlı Çorba nasıl yapılır ve tarifi nedir? sorusunun cevabı...
MALZEMELER
- 1 çay bardağı kuru porçini mantarı
- Yeteri kadar su
- 1 çay kaşığı safran
- 350 gram shitake mantarı
- 450 gram kestane mantarı
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarmısak
- 1 adet kırmızı soğan
- 5 su bardağı ılık et veya sebze suyu
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı tuz
Üzerine:
- 1 tutam safran
- 2 dal kekik
Servis için:
- 2-4 dilim ekmek
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 diş sarmısak
YAPILIŞI
Porçini mantarını genişçe bir kaseye koyup üzerine 1 çay bardağı sıcak su dökün ve 10 dakika suda bekletin. Safranı da 1 çay bardağı sıcak suyun içine atın. Diğer mantarları da nemli bir bez ile silin, gerekirse soyun ve ince doğrayın. Tereyağı ve zeytinyağını orta boy çelik tencereye alın. Shitake mantarı, kestane mantarı, dövülmüş sarmısak, küp doğranmış soğan ve bir çay kaşığı tuzu ekleyin. Ara sıra karıştırarak hepsini birlikte 10 dakika pişirin. Sudaki porçinileri çıkarıp, sıkın ve ince doğrayıp tencereye ekleyin. Safranlı suyu süzerek, suyunu çorbaya ilave edin. Ilık et suyunu ekleyip karıştırın. Kalan bir çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karabiberi ilave ettikten sonra tencerenin altını kısıp 20 dakika pişirin. Servis tabaklarına alıp, üzerine safran ve kekik serpin.Servis için tereyağı ve dövülmüş sarmısağı tavada hafifçe çevirin. Ekmekleri tavaya alıp önlü arkalı kızartın ve çorbayla birlikte servis yapın.
EN SON HABERLER
- 1 Domates Çorbası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Kolay Domates Çorbası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 Evde Lezzetli Şehriye Çorbası Tarifi: Püf noktalarıyla nefis ve kolay arpa, tel şehriye çorbası nasıl yapılır?
- 3 Hem doyurucu hem lezzetli tarhana çorbası tarifi: Evde kolay, geleneksel ve nefis tarhana çorbası nasıl yapılır?
- 4 En sağlıklı, tadı şahane brokoli çorbası tarifi: Evde lezzetli ve nefis brokoli çorbası nasıl yapılır?
- 5 Kolay ve nefis arabaşı çorbası tarifi! Evde lezzetli arabaşı çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler?
- 6 En lezzetli ve sağlıklı ıspanak çorbası tarifi: Evde nefis ıspanak çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler?
- 7 Evde nefis yoğurt çorbası nasıl yapılır? En kolay ve lezzetli yayla çorbası tarifi, yapılışı ve malzemeleri!
- 8 Sağlıklı ve besleyici sebze çorbası tarifi: Sebze çorbası nasıl yapılır?
- 9 Lokanta usulü ezogelin çorbası tarifi ve malzemeleri: Ezogelin çorbası nasıl yapılır?
- 10 Lokanta usulü mercimek çorbası tarifi: Mercimek çorbası nasıl yapılır?