Son Güncelleme: Salı 24.09.2019 18:03
Zerdeçallı Balkabağı Çorbası tarifi: Zerdeçallı Balkabağı Çorbası nasıl yapılır?
Zerdeçallı Balkabağı çorbası Türk mutfağının en lezzetli çorbalarında biridir. Bu çorbayı evinde yapmak isteyenler arama motorlarında Zerdeçallı Balkabağı çorbası tarifi nedir ve nasıl yapılır? sorularını yoğun olarak araştırıyor. Peki, Zerdeçallı Balkabağı çorbası tarifi nedir ve nasıl yapılır? İşte o tarif...
Türk Mutfağının en önemli lezzetlerinden biri olan Zerdeçallı Balkabağı çorbası tarifi nasıl yapılacağı merak edilen bir yiyecek. Evinde bu çorbayı yapmak isteyenler Zerdeçallı Balkabağı çorbası nasıl yapılır ve tarifi nedir? gibi soruları yoğun olarak araştırıyor, İşte Zerdeçallı Balkabağı çorbası nasıl yapılır ve tarifi nedir? sorusunun cevabı...
MALZEMELER
- 1 kg ayıklanmış balkabağı,
- 2 çorba kaşığı fındık yağı
- 1 adet yemeklik doğranmış soğan
- 2-3 diş ezilmiş sarmısak,
- 1 çorba kaşığı un
- 1 küçük parça rendelenmiş zerdeçal veya 1/2 çay kaşığı toz zerdeçal
- 1/2 çay kaşığı rendelenmiş muskat
- 1 çay kaşığı karabiber,
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1/2 çay kaşığı tarçın,
- 3 su bardağı et suyu
- 2 su bardağı su,
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için: 1 çay bardağı kabak çekirdeği
YAPILIŞI
Fındık yağını derin bir çorba tenceresine alıp kızdırın ve soğanı pembeleşene kadar kavurun. Yıkanıp küp doğranmış balkabağını ekleyip birkaç dakika ara sıra karıştırarak soteleyin. Sarımsak, un, zerdeçal, muskat, karabiber, pulbiber, tarçın ve tuzu ilave edip 1 dakika daha soteleyin. Et suyu ve suyu ekleyip tencerenin kapağı kapalı olarak kabak yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika orta ateşte pişirin. Ocaktan aldıktan sonra el blenderi yardımıyla püre haline getirin. Kabak çekirdeklerini önceden ısıtılmış 150 derece fırında 15 dakika kavurun. Çorbayı kaselere aldıktan sonra üzerini kabak çekirdeği ile süsleyip servis yapın.
PÜF NOKTASI
Çorba ve dip sosların yanına çok yakışan baharatlı lavaşı yemek öncesi atıştırmalık olarak da ikram edebilirsiniz. Yukarıda verdiğimiz ölçüden 2 fırın tepsisi baharatlı lavaş hazırlayabilirsiniz. Lavaş ince bir yapıya sahip olduğundan fırınlarken kısa sürede yanabilir, o nedenle pembeleşince hemen fırından almaya özen gösterin.
EN SON HABERLER
- 1 Domates Çorbası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Kolay Domates Çorbası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 Evde Lezzetli Şehriye Çorbası Tarifi: Püf noktalarıyla nefis ve kolay arpa, tel şehriye çorbası nasıl yapılır?
- 3 Hem doyurucu hem lezzetli tarhana çorbası tarifi: Evde kolay, geleneksel ve nefis tarhana çorbası nasıl yapılır?
- 4 En sağlıklı, tadı şahane brokoli çorbası tarifi: Evde lezzetli ve nefis brokoli çorbası nasıl yapılır?
- 5 Kolay ve nefis arabaşı çorbası tarifi! Evde lezzetli arabaşı çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler?
- 6 En lezzetli ve sağlıklı ıspanak çorbası tarifi: Evde nefis ıspanak çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler?
- 7 Evde nefis yoğurt çorbası nasıl yapılır? En kolay ve lezzetli yayla çorbası tarifi, yapılışı ve malzemeleri!
- 8 Sağlıklı ve besleyici sebze çorbası tarifi: Sebze çorbası nasıl yapılır?
- 9 Lokanta usulü ezogelin çorbası tarifi ve malzemeleri: Ezogelin çorbası nasıl yapılır?
- 10 Lokanta usulü mercimek çorbası tarifi: Mercimek çorbası nasıl yapılır?