Son Güncelleme: Salı 18.02.2020 14:52
Nefis kokusuyla yayla çorbası tarifi - Yayla çorbası nasıl yapılır? Yapılışında kullanılan malzemeler nelerdir?
Havalar soğuduğu zaman hem içimizi ısıtması için hem de hasta olmamak için mutfağımızın yöresel zenginliklerinden olan çorbalara yöneliyoruz. Çorbalar farklı çeşitleriyle sofraları süslüyor. Sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden yayla çorbası akşam yemeklerinin olmazsa olmazı. İçerisinde su ve pirinç gibi malzemeler olan yayla çorbası oldukça sağlıklı bir çorbadır. Yoğurt, un ve yumurtayla terbiyesi yapılan yayla çorbası kokusuyla mutfağınızı saracak. Nefis lezzeti iştahınızı kabartacak. Yayla çorbası tarifini evde mutlaka denemelisiniz. Yayla çorbası nasıl yapılır? Yayla çorbası tarifi…
Akşam yemeklerimizin olmazsa olmazlarından çorbanın birçok çeşidi var. Sadece pirinç ve suyla hazırlanan yayla çorbası en pratik ve masrafsız çorbalar arasında yerini alıyor. Yoğurt, un ve yumurtayla terbiye edilen çorba mutfağınıza nefis kokular yayacak. Naneli sosunun kokusu iştahınızı açacak. Az malzemeli ve kolay hazırlanan yayla çorbasını hazırlamak çok az vaktinizi alacak. Misafirlerinize de sunabileceğiniz yayla çorbası tarifi çok beğenilecek.Yayla çorbası nasıl yapılır? Yayla çorbası tarifi…
YAYLA ÇORBASI TARİFİ MALZEMELERİ
- 5 su bardağı su
- 1 çay bardağı pirinç
- Tuz
Terbiyesi için
- 1 kase yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tepeleme un
Yayla çorbası tarifi sosu
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı nane
YAYLA ÇORBASI TARİFİ NASIL YAPILIR ?
- Pirinci süzgeçte yıkayın ve çorba tenceresinde 5 bardak su ile haşlayın.
- Ayrı bir kapta çorbanın terbiyesini yapın. Bir kase yoğurta 1 yumurta ve 1 tepeleme kaşık unu ekleyin ve güzelce çırpın.
- Terbiyenin içerisine 1 bardak su alın ve karışımı çırpın. Ardından terbiyenin içerisine kaynamış pirinçli sudan 1 bardak ekleyin ve güzelce çırpın. Ilınmış karışımı yavaşça çorba tenceresine dökün. Aynı anda çorbayı karıştırmaya da devam edin. En son tuzunu ekleyin.
- Orta ateşte çorbayı pişirmeye devam edin. Çorba kaynamaya başlayınca çorbanın sosunu hazırlayın. Ufak bir kapta tereyağını eritin, üzerine naneyi döküp sosu ocaktan alın.
- Kaynayan çorbanın altını kapatın ve üzerine sosunu dökün.
- Çorbanız hazır. Afiyet olsun…
YAYLA ÇORBASI TARİFİNİN PÜF NOKTASI
Çorbanın terbiyesini yaptıktan sonra tuzunu ekliyoruz. Tuzu ilk başta eklememiz çorbanın kesilmesine sebep olmaktadır.
YAYLA ÇORBASI KAÇ KALORİ?
Bir porsiyon yayla çorbasını ortalama 100 gr. kabul edecek olursak içerdiği kalori miktarı 48.44 kcal'dir.
EN SON HABERLER
- 1 Domates Çorbası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Kolay Domates Çorbası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 Evde Lezzetli Şehriye Çorbası Tarifi: Püf noktalarıyla nefis ve kolay arpa, tel şehriye çorbası nasıl yapılır?
- 3 Hem doyurucu hem lezzetli tarhana çorbası tarifi: Evde kolay, geleneksel ve nefis tarhana çorbası nasıl yapılır?
- 4 En sağlıklı, tadı şahane brokoli çorbası tarifi: Evde lezzetli ve nefis brokoli çorbası nasıl yapılır?
- 5 Kolay ve nefis arabaşı çorbası tarifi! Evde lezzetli arabaşı çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler?
- 6 En lezzetli ve sağlıklı ıspanak çorbası tarifi: Evde nefis ıspanak çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler?
- 7 Evde nefis yoğurt çorbası nasıl yapılır? En kolay ve lezzetli yayla çorbası tarifi, yapılışı ve malzemeleri!
- 8 Sağlıklı ve besleyici sebze çorbası tarifi: Sebze çorbası nasıl yapılır?
- 9 Lokanta usulü ezogelin çorbası tarifi ve malzemeleri: Ezogelin çorbası nasıl yapılır?
- 10 Lokanta usulü mercimek çorbası tarifi: Mercimek çorbası nasıl yapılır?