Son Güncelleme: Perşembe 26.03.2020 12:33
Lokanta usulü mercimek çorbası nasıl yapılır? En pratik lokanta usulü mercimek çorba tarifi…
Bugün sizler için lokanta usulü mercimek çorbası tarifi hazırladık. Her toplumun belli başlı özellikleri vardır, ülkelerin sosyal değerleri ve ortak hafızaları kültürü oluşturur. Kültürün en temel taşlarından biri de mutfak ve toplumun damak tadıdır. Türk mutfağının olmazsa olmazları arasında çorbalar vardır. Kültürümüzde yemeğe başlamadan önceki sıcak çorbanın tadı çok başkadır. Yoğurt çorbası, tarhana çorbası, yüksük çorbası, ayran aşı çorbası, ezogelin çorbası en bilinen çorbalar arasındadır fakat mercimek çorbasının yeri hepimiz için çok farklıdır. Sizlere lokanta usulü 'mercimek çorbası nasıl yapılır' sorusunun cevabını ayrıntılı olarak hazırladık...
Mercimek çorbası hepimizin evde veya dışarıda yediği en sevilen çorbalardan biridir fakat dışarıda yediğimiz mercimek çorbalarının tadı her zaman bir farklı gelir. Özel olarak hazırladığımız lokanta usulü mercimek çorbası tarifi ile siz de evde olan malzemelerinizle kolayca lokanta usülü mercimek çorbası yapabileceksiniz. Bu lezzetli çorba için kırmızı mercimek, patates, soğan, un, su yeterlidi. İşte gerekli malzemeler...
5-6 KİŞİLİK LOKANTA USULÜ MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ (GEREKLİ MALZEMELER)
- BİR SU BARDAĞI KIRMIZI MERCİMEK
- BİR ORTA BOY SOĞAN
- BİR KÜÇÜK BOY PATATES
- BİR ÇORBA KAŞIĞI UN
- YARIM ÇAY BARDAĞI SÜT VEYA İKİ ÇORBA KAŞIĞI KREMA
- 4 YEMEK KAŞIĞI AYÇİÇEK YAĞI (ZEYTİNYAĞI DA OLUR)
- TUZ
- KARABİBER
LOKANTA USULÜ MERCİMEK ÇORBASI YAPILIŞI
Öncelikle tenceremize yağımızı koyup hafif bir şekilde ısıtıyoruz. Daha sonra kendimizi çok fazla yormayacak biçimde gelişigüzel doğradığımız soğanları tencereye atıyoruz. Soğanların şeklinin veya boyutunun ne derecede olduğu önem teşkil etmiyor bunun nedeni ise son aşamada blender yardımıyla tüm çorbanın ezilecek olması...
Soğanları orta ateşte üç dört dakika kavurduktan yine gelişigüzel bir şekilde doğradığımız patateslerimizi de soğanlarımızın içine ilave ediyoruz. Bir iki dakika patateslerimizi de yağda kavurduktan sonra içerisinde bir çorba kaşığı unumuzu koyuyoruz. Unumuzun kokusu çıkana kadar ancak yanmasına izin vermeyecek şekilde bir dakika kadar karıştırarak kavuruyoruz. İşte lokanta usulü mercimek çorbasının en büyük sırlarından biri içine eklediğimiz bu un olacak.
EN SON HABERLER
- 1 Domates Çorbası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Kolay Domates Çorbası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 Evde Lezzetli Şehriye Çorbası Tarifi: Püf noktalarıyla nefis ve kolay arpa, tel şehriye çorbası nasıl yapılır?
- 3 Hem doyurucu hem lezzetli tarhana çorbası tarifi: Evde kolay, geleneksel ve nefis tarhana çorbası nasıl yapılır?
- 4 En sağlıklı, tadı şahane brokoli çorbası tarifi: Evde lezzetli ve nefis brokoli çorbası nasıl yapılır?
- 5 Kolay ve nefis arabaşı çorbası tarifi! Evde lezzetli arabaşı çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler?
- 6 En lezzetli ve sağlıklı ıspanak çorbası tarifi: Evde nefis ıspanak çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler?
- 7 Evde nefis yoğurt çorbası nasıl yapılır? En kolay ve lezzetli yayla çorbası tarifi, yapılışı ve malzemeleri!
- 8 Sağlıklı ve besleyici sebze çorbası tarifi: Sebze çorbası nasıl yapılır?
- 9 Lokanta usulü ezogelin çorbası tarifi ve malzemeleri: Ezogelin çorbası nasıl yapılır?
- 10 Lokanta usulü mercimek çorbası tarifi: Mercimek çorbası nasıl yapılır?