Cuma 24.07.2020 23:19
Son Güncelleme: Cuma 24.07.2020 23:19

Soğan çorbası tarifi: Soğan terletme nasıl yapılır?

Televizyon izleyicileri tarafından takip edilen yarışma programı MasterChef’te yeni sezon tüm heyecanıyla başladı. Birbirinden lezzetli yemeklerin yapıldığı yarışmada, MasterChef adaylarından bugün akışkan Soğan çorbası yapmaları istendi. Bu bağlamda televizyonda yapılışını izleyen seyirciler Soğan terletme nasıl yapılır? sorusunu yoğun şekilde merak etmeye başladı. İşte Masterchef Soğan çorbası tarifi…

Türk televizyonlarının en sevilen yarışma programı MasterChef'te yeni sezon tüm hızıyla devam ediyor. Dünya mutfağında yer alan pek çok lezzetin yapıldığı yarışmada bugün ekranlara gelen yeni bölümde yarışmacılardan soğan çorbası yapılması istendi. Bu tarifi yapmak ve sevdikleriyle de paylaşmak isteyen seyirciler Soğan terletme nasıl yapılır? sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, Soğan terletme nasıl yapılır? İşte Masterchef Soğan çorbası tarifi …

SOĞAN ÇORBASI TARİFİ: SOĞAN TERLETME NASIL YAPILIR?

SOĞAN ÇORBASI MALZEMELERİ:

  • 4 adet soğan
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 6 su bardağı tavuk suyu
  • 1 çorba kaşığı kıyılmış taze biberiye
  • Tuz, karabiber

Üzerine:

  • 6 dilim tost ekmeği
  • 6 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

SOĞAN ÇORBASI YAPILIŞI:

  1. Soğanları temizleyip, piyazlık doğrayın.
  2. Tereyağını bir tencerede eritin ve soğanı sote edin.
  3. Üzerine biberiyeyi ekleyin.
  4. Tavuk suyu, tuz ve karabiber ilave edip soğan yumuşayana dek pişirin.
  5. 2 Diğer taraftan tost ekmeklerinin kenarlarını alıp, ikiye bölün.
  6. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
  7. Bir fırın tepsisine koyup önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
  8. Pişen çorbayı blenderden geçirip, servis tabaklarına aktarın.
  9. Üzerine kızarttığınız ekmek dilimlerini koyarak servis yapın.

TERLETME NEDİR, NASIL YAPILIR?

Terletme, özellikle kebap yapımında, et ile birlikte pişmesi gereken ancak pişme süresi etten daha uzun olan sebzelere uygulanıyor.

Terletme sebzelerin az miktarda suyun içinde yumuşayana kadar pişirilmesi anlamına geliyor. Bu süre malzemeye göre değişse de genellikle kısık ateşte kapağı kapalı halde 15-20 dakikalık bir pişirme işlemi terletme için yeterli oluyor.

Terletme işlemini kavurmaktan ayıran da işin içine suyun girmesi ve harlı değil kısık ateş kullanılması..

Soğan, sarımsak, patlıcan gibi sebzelere yapılan bu işlemde suyun içine lezzet vermek amacıyla karabiber ya da pul biber gibi baharatlar da eklenebiliyor.

Bazı yörelerde bu işleme demleme de deniyor.

Patlıcan kebabı için patlıcan, soğan kebabı için de soğan etlerle birlikte şişe takılmadan önce terletiliyor.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.