Masterchef Gazpacho tarifi ve yapılışı için gerekli malzemeler! Gazpaço çorbası nasıl yapılır?

Televizyon izleyicileri tarafından takip edilen yarışma programı MasterChef’te yeni sezon tüm heyecanıyla başladı. Birbirinden lezzetli yemeklerin yapıldığı yarışmada, MasterChef adaylarından bugün Gazpacho yapmaları istendi. Bu bağlamda televizyonda yapılışını izleyen seyriciler Gazpaço çorbası nasıl yapılır? sorusunu yoğun şekilde merak etmeye başladı. İşte Masterchef Gazpacho tarifi…
Türk televizyonlarının en sevilen yarışma programı MasterChef'te yeni sezon tüm hızıyla devam ediyor. Dünya mutfağında yer alan pek çok lezzetin yapıldığı yarışmada bugün ekranlara gelen yeni bölümde yarışmacılardan Gazpacho yapılması istendi. Bu tarifi yapmak ve sevdikleriyle de paylaşmak isteyen seyirciler Gazpaço çorbası nasıl yapılır? sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, Gazpaço çorbası nasıl yapılır? İşte Masterchef Gazpacho tarifi…
MASTERCHEF GAZPACHO TARİFİ! GAZPAÇO ÇORBASI NASIL YAPILIR?
Gazpacho Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet büyük boy domates
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 adet salatalık
- 1 adet orta boy yeşil dolmalık biber
- 1 adet orta boy kırmızı dolmalık biber
- 4 dilim ekmek içi
- 5 su bardağı su
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Gazpacho Tarifinin Püf Noktası
- Daha pürüzsüz ve yoğun kıvamda bir soğuk çorba elde etmek isterseniz püre haline getirdiğiniz çorba karışımını süzdükten sonra içebilirsiniz.
Gazpacho Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabuklarını soyduğunuz domates, kuru soğan ve salatalıkları iri küpler halinde doğrayın.
- Sarımsakların kabuklarını soyun. Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız dolmalık yeşil ve kırmızı biberleri gelişigüzel bir şekilde kesin.
- Doğramış olduğunuz tüm malzemeleri mutfak robotuna aktarın. İri parçalar halinde ufaladığınız ekmek içlerini ekledikten sonra tüm malzemeyi püre haline getirin.
- Çorba malzemesini derin bir cam kaseye aktarın. Suyu ekledikten sonra metal bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.
- Zeytinyağı, üzüm sirkesi, mayonez, tuz ve karabiberi ekledikten sonra karıştırmaya devam edin.
- Koyu bir kıvam alan çorbayı, buzdolabında soğuttuktan sonra arzuya göre kruton ekmek ile servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Gazpacho Tarifinin Servis Önerisi
Sarımsakların aromasını daha çok hissetmek için; kabuklarını soyduktan sonra ½ su bardağı suda yaklaşık 2 dakika kadar kaynatın. Soğuk suda duruladıktan sonra çorba karışımına ekleyin.
Kaynak: yemek.com
EN SON HABERLER
- 1 Domates Çorbası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Kolay Domates Çorbası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 Evde Lezzetli Şehriye Çorbası Tarifi: Püf noktalarıyla nefis ve kolay arpa, tel şehriye çorbası nasıl yapılır?
- 3 Hem doyurucu hem lezzetli tarhana çorbası tarifi: Evde kolay, geleneksel ve nefis tarhana çorbası nasıl yapılır?
- 4 En sağlıklı, tadı şahane brokoli çorbası tarifi: Evde lezzetli ve nefis brokoli çorbası nasıl yapılır?
- 5 Kolay ve nefis arabaşı çorbası tarifi! Evde lezzetli arabaşı çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler?
- 6 En lezzetli ve sağlıklı ıspanak çorbası tarifi: Evde nefis ıspanak çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler?
- 7 Evde nefis yoğurt çorbası nasıl yapılır? En kolay ve lezzetli yayla çorbası tarifi, yapılışı ve malzemeleri!
- 8 Sağlıklı ve besleyici sebze çorbası tarifi: Sebze çorbası nasıl yapılır?
- 9 Lokanta usulü ezogelin çorbası tarifi ve malzemeleri: Ezogelin çorbası nasıl yapılır?
- 10 Lokanta usulü mercimek çorbası tarifi: Mercimek çorbası nasıl yapılır?