Son Güncelleme: Salı 27.12.2016 15:47
Salatalık turşusu tarifi - Salatalık turşusu nasıl yapılır?
Salatalık turşusu sevenler için bu tarifi derledik...
3 kg uzun ince taze salatalık,
4-5 adet nohut,
4-5 adet sarımsak,
Yarım limon,
1 tutam maydanoz.
Salatalık Turşusunun Suyu İçin:
1 yemek kaşığı şeker,
3 litre su (15 su bardağı su),
3 yemek kaşığı kalın tuz
Yarım türk kahvesi fincanı sirke.
Yapılışı:
Salatalıkları yıkayıp temizleyelim.
Limonu daire şeklinde dilimleyelim.
Kavanozun içine salatalıkların yarısını koyalım.
Üzerine nohudu, limon dilimlerini ve sarımsakların yarısını yerleştirelim.
Sonra tekrar kalan salatalıkları ve kalan sarımsakları koyalım.
Salatalık turşusunun suyu için; bir kaba şekeri, tuzu, sirkeyi ve suyu koyup iyice karıştıralım.
Daha sonra hazırladığımız turşu suyunu salatalıkların üzerine geçecek şekilde dökelim.
Son olarak maydanozları üzerine bütün olarak yerleştirelim.
Maydanoz hem malzemelerin yukarıya çıkmasını önler hem de turşunun bozulmasını engeller.
Karanlık ve güneş almayan bir ortamda saklayalım.
Salatalık Turşusunu 1-2 hafta sonra tüketebiliriz.
EN SON HABERLER
- 1 Mantarlı Tavuk Sote Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle En Güzel Tavuk Sote Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 Börek kaç derecede pişer? Tepsi böreği fırında nasıl pişer?
- 3 Beşamel sos tarifi: Beşamel sos nasıl yapılır?
- 4 Yemeklere Nefis Lezzet Katan Beşamel Sos Tarifi: Püf noktaları ile lezzetli kolay beşamel sosu nasıl yapılır?
- 5 Evde Güzel ve Pratik Peynirli Su Böreği Tarifi Yapılışı: Lezzetli nefis su böreği nasıl yapılır?
- 6 Ev Yapımı Kolay Dondurma Tarifi Yapılışı: Lezzetli ve nefis ev dondurması nasıl yapılır, malzemeleri neler?
- 7 Şevketi bostan yemeği tarifi ve yapılışı - Şevketi bostan yemeği nasıl yapılır?
- 8 Lezzetli ve Kolay Beşamel Sos Tarifi: Tam kıvamında ve nefis beşamel sos nasıl yapılır, malzemeleri neler?
- 9 Evde Kolay ve Nefis Kalamar Nasıl Yapılır? Kalamar soslama ve pişirme için püf noktalar ve Kalamar tarifi!
- 10 Pesto sos tarifi - Evde pesto sos nasıl yapılır?