Salı 27.12.2016 00:00
Son Güncelleme: Salı 27.12.2016 15:47

Salatalık turşusu tarifi - Salatalık turşusu nasıl yapılır?

Salatalık turşusu sevenler için bu tarifi derledik...

Malzemeler:

3 kg uzun ince taze salatalık,

4-5 adet nohut,

4-5 adet sarımsak,

Yarım limon,

1 tutam maydanoz.

Salatalık Turşusunun Suyu İçin:

1 yemek kaşığı şeker,

3 litre su (15 su bardağı su),

3 yemek kaşığı kalın tuz

Yarım türk kahvesi fincanı sirke.

Yapılışı:

Salatalıkları yıkayıp temizleyelim.

Limonu daire şeklinde dilimleyelim.

Kavanozun içine salatalıkların yarısını koyalım.

Üzerine nohudu, limon dilimlerini ve sarımsakların yarısını yerleştirelim.

Sonra tekrar kalan salatalıkları ve kalan sarımsakları koyalım.

Salatalık turşusunun suyu için; bir kaba şekeri, tuzu, sirkeyi ve suyu koyup iyice karıştıralım.

Daha sonra hazırladığımız turşu suyunu salatalıkların üzerine geçecek şekilde dökelim.

Son olarak maydanozları üzerine bütün olarak yerleştirelim.

Maydanoz hem malzemelerin yukarıya çıkmasını önler hem de turşunun bozulmasını engeller.

Karanlık ve güneş almayan bir ortamda saklayalım.

Salatalık Turşusunu 1-2 hafta sonra tüketebiliriz.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.