Lokum tarifi - lokum nasıl yapılır?

Evinizde de yapabilmeniz için lezzetli ve pratik lokum tarifi...
LOKUM MALZEMELERİ:
3 su bardağı tozşeker
l 3 su bardağı su + Yarım su bardağı su
2 çorba kaşığı krem tartar
3 çorba kaşığı nişasta
Pudraşekeri
Çay kaşığının ucu ile kırmızı ve yeşil renkte gıda boyası
LOKUM YAPILIŞI:
Öncelikle tozşeker ve 3 su bardağı suyu bir tencereye alıp kaynamaya bırakın. Krem tartarı ekleyip eritin. Bu sırada tencerede oluşan köpükleri kağıt peçete ile alın. Nişastayı yarım su bardağı suda eritin. Kaynayan şuruptan 2 çorba kaşığı alıp içine karıştırarak ılıttıktan sonra, şuruba katın.
Tenceredeki karışım koyulaşınca ocaktan alıp üçe ayırın. Birinin içine kırmızı, diğerinin içine de yeşil gıda boyası ekleyip karıştırın. Üç adet kabın içine pudraşekerinin yarısını serpin ve karışımları üzerine boşaltın.
Kalan pudraşekerini de üzerlerine serpin. Soğuk bir yerde veya buzdolabında soğumaya bırakın.
İstediğiniz şekilde kesip servis yapın.
.
EN SON HABERLER
- 1 Mantarlı Tavuk Sote Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle En Güzel Tavuk Sote Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 Börek kaç derecede pişer? Tepsi böreği fırında nasıl pişer?
- 3 Beşamel sos tarifi: Beşamel sos nasıl yapılır?
- 4 Yemeklere Nefis Lezzet Katan Beşamel Sos Tarifi: Püf noktaları ile lezzetli kolay beşamel sosu nasıl yapılır?
- 5 Evde Güzel ve Pratik Peynirli Su Böreği Tarifi Yapılışı: Lezzetli nefis su böreği nasıl yapılır?
- 6 Ev Yapımı Kolay Dondurma Tarifi Yapılışı: Lezzetli ve nefis ev dondurması nasıl yapılır, malzemeleri neler?
- 7 Şevketi bostan yemeği tarifi ve yapılışı - Şevketi bostan yemeği nasıl yapılır?
- 8 Lezzetli ve Kolay Beşamel Sos Tarifi: Tam kıvamında ve nefis beşamel sos nasıl yapılır, malzemeleri neler?
- 9 Evde Kolay ve Nefis Kalamar Nasıl Yapılır? Kalamar soslama ve pişirme için püf noktalar ve Kalamar tarifi!
- 10 Pesto sos tarifi - Evde pesto sos nasıl yapılır?