Cuma 30.12.2016 00:00

Fener kavurma tarifi - fener kavurma nasıl yapılır?

Bol lezzetli ve pratik fener kavurma tarifi...

FENER KAVURMA MALZEMELERİ:

1 adet (400 gram) fener balığı fileto
100 gram tereyağı
25 adet arpacık soğan
15 adet tane karabiber
1 adet sivri biber
25 adet kiraz domates
4 çorba kaşığı soya sosu

FENER KAVURMA YAPILIŞI:

Tereyağını tencereye koyup, kabuğu soyulmuş arpacık soğanları da ilave edip, soteleyin. Soğanlar pembeleşince, kuşbaşı doğranmış fener balığı filetoyu ve tane karabiberleri ilave edin. Hafif ateşte, 15 dakika kavurun.

Uzunlamasına ikiye kesilmiş biberin çekirdeklerini çıkarın. Biberleri ince ince doğrayıp, tencereye ekleyin ve kavurmaya devam edin. 4 çorba kaşığı soya sosunu ilave edip, kısık ateşte ve tencerenin kapağı kapalı olarak 10 dakika daha pişirin.

Ardından kiraz domatesleri de ekleyip biraz karıştırın ve ocaktan indirin.

Sıcak olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.