Evde mantı nasıl yapılır? Evde mantı tarifi
Mantı, özellikle Tatar kültüründen günümüze kalan yiyeceklerdendir. Kıymanın ve soğanın aromasını veren mantı yemeği ülkemizde en çok Kayseri ve Eskişehir illerinde tüketilmektedir. Evde mantı nasıl yapılır? Siz de evde mantı yaparak aniden gelen misafirlerinize ikramda bulunabilirsiniz.
Mantı için gerekli malzemeler
Mantı içi için
250 gram kıyma
1 büyük boy rendelenmiş soğan
İnce doğranmış yarım demet maydanoz
Mantı hamuru için
2 su bardağı un
1 yumurta
Tuz
Su
Mantı sosu için
Yoğurt
Sarımsak
Kırmızı biber
Tereyağı
Nane
Sumak
Hamurun hazırlanması
Öncelikle una bir yumurta kırılır. Daha sonra su ile hamur kıvamına gelene kadar yoğurulur. Hamur oklava ile 5 mm kadar veya en ince şekile gelene kadar açılır. Hamur,üzerine hafifçe un serpiştirilmiş geniş bir kesme tahtasına alınır.
Büyük daire şeklinde açılan hamur düz aüızlı bir bıçak ile önce enlemesine ve sonra da boylamasına yaklaşık 3-4 cm karler şeklinde kesilmiş olur. Kare şeklinde olmayan hamurun kenarında kalan parçalar ortalarından büzülerek fiyonk makarna şeklinde hazırlanır ve içleri boş olarak pişirilmek üzere kenara konulur.
Mantının içinin hazırlanması
Kıymaya tuz ve karabiber ile yıkayıp doğradığımız maydanoz ve çok ince doğranmış soğanla güzelce karıştırılıp mantının içini hazırlayınız.
Pişirme, Sos hazırlama ve Servis
Bir tencereye suya tuz ekleyip hafif hafif orta ateşte kaynatın. Sonra hazırladığımız mantıları ilave edip haşlayalım. (mantılar suyun üzerine çıktığında pişmiş demektir)
Daha sonra ocaktan alıp mantıların içine bir miktar soğuk su ilave edelim.
Mantıları kevgir ile suyun içinde çıkarıp servis tabağına alalım.
Salçalı sosu için; tavaya tereyağını koyup eritelim.
İçine salçayı ilave edip karıştıralım.
Mantıların üzerine yoğurtlu sosu gezdirerek dökelim.
Yoğurdun üzerine salçalı sosu gezdirerek dökelim.
Mantımızı nane, sumak ve pul biber eşliğinde servis yapalım.
EN SON HABERLER
- 1 Mantarlı Tavuk Sote Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle En Güzel Tavuk Sote Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
- 2 Börek kaç derecede pişer? Tepsi böreği fırında nasıl pişer?
- 3 Beşamel sos tarifi: Beşamel sos nasıl yapılır?
- 4 Yemeklere Nefis Lezzet Katan Beşamel Sos Tarifi: Püf noktaları ile lezzetli kolay beşamel sosu nasıl yapılır?
- 5 Evde Güzel ve Pratik Peynirli Su Böreği Tarifi Yapılışı: Lezzetli nefis su böreği nasıl yapılır?
- 6 Ev Yapımı Kolay Dondurma Tarifi Yapılışı: Lezzetli ve nefis ev dondurması nasıl yapılır, malzemeleri neler?
- 7 Şevketi bostan yemeği tarifi ve yapılışı - Şevketi bostan yemeği nasıl yapılır?
- 8 Lezzetli ve Kolay Beşamel Sos Tarifi: Tam kıvamında ve nefis beşamel sos nasıl yapılır, malzemeleri neler?
- 9 Evde Kolay ve Nefis Kalamar Nasıl Yapılır? Kalamar soslama ve pişirme için püf noktalar ve Kalamar tarifi!
- 10 Pesto sos tarifi - Evde pesto sos nasıl yapılır?